2007.06.06. 12:25
Madeira - poncha (x)
A borok mellett a másik regionális nemzeti ital a poncha. Ez gyakorlatilag cukornádpálinka, amihez citromot és cukornád-cukrot (van ilyen szó?) vagy mézet adnak. Az a borzasztó, hogy melegen szervírozzák az ily módon osszepancsolt, 22-25 fokos italt. Biztos nagyon durva érzés lehet ettől berúgni, illetve másnap felébredni.
A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!
Csatári Mónika 2007.07.02. 19:29:52
Mi itthon a bacardi változatát készítjük.
Van már külön poncha partyink is.
Recept: 0,75 cukornád pálinka vagy bacardi
1 csomag citrom leve (kb 6 szem
kb. 2 dl méz (izlés szerint)
kis sékelés és iható
bátortalanabbak töltsék fel narancslével
Porbáljátok ki!
Moncsi