Ez a téma önmagában a háború és béke rendezői változatával vetekedhetne terjedelemben, de mivel aggódok hogy ez esetben ugyanannyira érdekfeszítő is lenne, inkább az SMS változatot közlöm.

Madeirán vannak ám különleges növények.

Némelyikükről nem pontosan tudjuk hogy mik, én azért adtam nekik nevet. Aki olyan okos, ragadjon izibe billentyűzetet, oszt ossza meg velünk a kommentekben az igazi nevet, de latinul ám, mer' csak úgy tudjuk elfogadni.


Íme egy gyűrűs pálma (keresztanya: Csuri)
Amikor még nem nyílt ki (vagy éppen hogy elnyílt?? kérdeztem tőle, de titkolta...), szóval maradjunk annyiban, hogy máskor meg ilyen:

És van olyan pálma is, amelyiken szőlőfürtök teremnek. De nem mertem megkóstolni...


És akkor csak még egy: az ormányos kaktusz. Asszem ez az izé, ami kijön belőle, a termése. Vagyis inkább a gyümölcse. Vagy a szára. Vagy valami...









Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi 2007.06.08. 20:36:19

Az itt ugynevezett "gyurus palma" az sago palma (cycas revoluta). Van egy a kertemben is. Lasd itt:
www.treklens.com/gallery/Middle_East/Israel/photo241417.htm
Allitolag a sauruszok korszakabol maradt vissza.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.06.10. 20:29:21

Ez az utolsó a Nyolcadik utasra emlékeztet, amikor Sigourney Weaver szétlőtte a lézerágyúval az arcát.
süti beállítások módosítása