Mint tudjuk, ha azt mondom madeira, az fát jelent (nem, nem bort!!). Úgyhogy mi sem természetesebb, mint hogy fákat is mutassak.

Kedvencem ez az öreg csavart példány:
                                                                  
A nagy durranás azonban a páfrányfa, amelyből Madeira néhány kertjében több példány található, mint a világon összesen! Ennek az a különlegessége, hogy többmillió éves faj, a dinók
ilyeneket legeltek.

És még egy bizonyíték, hogy Té is ott volt...


A páfrányfák öregek, de csak mint faj, nem azok a példányok, amiket láttunk. Volt viszont olyan olajfa, amelyről állítólag már a római korban is szüretelhettek, ha jól emléxem i.sz. 140-ben. Biztos csak apró kekeckedés, hogy akkoriban még senki nem volt a szigeten oszt a drága jó olajbogyó csak úgy potyogott a földre és ment pocsékba...







Pálmákról külön is lesz szó, itt csak egy kis szobafenyőt mutatnék a hóna aljáig érő pálma mellett. Ezek ketten egy platánsor és egy pálmafasor kereszteződősében ücsörögtek, Sao Vicente belvárosában:






 

1 komment

Címkék: fák madeira

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi 2007.06.08. 20:41:11

Egy ilyen pafranyom is van, most hogy 7 evves mar magassabb nalam. Az also baloldali kepen pedig a fenyore hasonlo fa egy araucaria. Ilyen is no nalunk.
süti beállítások módosítása