csurtus 2007.06.19. 10:23

Madeira - útvonal

A lenti térképen pirossal jelöltem az útvonalunkat. A felbontás nem igazán megfelelő, de a célnak szerintem megteszi. Reményeink szerint az is látszik, hogy hol töltöttük az éjszakákat. Az is nyilvánvaló, mindent megtettünk annak érdekében, hogy minden járható utat kipróbáljunk; óvatos becsléseink szerint kábé 25 kilométer maradhatott ki.

 


Gyorsan hozzáteszem, hogy a GPS ilyen kanyargós és meredek utakon nem nyújt megfelelő útbaigazítást (a miénk csak két dimenzióban gondolkozik és megzavarodik, ha egy szerpentinen "ugyanoda" térsz vissza, csak mondjuk 20 méteres szintkülönbséggel), ezért el sem vittük. Csuri volt a Mitfahrer, s a tőle megszokott magas színvonalon sikoltozott, ha rosszfelé fordultam.

Néhány tényszerű kiegészítéssel kívánok élni csupán:

Az egyébként kedvenc GPS-t tényleg nem vittük magunkkal, de azért, mert az egyébként kiváló IGO Eupa szoftverbe nem értendő bele a távoli Madeira. Az IGO legalábbis nem érti bele. Inne is üzenem, hogy ejnye! Az csak a buzele umflate (aki érti érti) magyarázat, hogy úgysem boldogulna hegyes terepen.

Csuri volt a mitfárer, mint mindig, ez ténykérdés. Nemkülönben a magas színvonal. De a sikoltozást nettó tagadom, mint rendőr a zsanettke megerőszakolását.

Továbbá: felszerelkeztem mindenféle térképekkel, és az autólölcsönzős pasitól is kaptunk továbbiakat, úgyhogy nem is volt gond. Legfeljebb azzal, hogy a lepedőnyi térképen követve hogy merre járunk, mire felkiálthattam volna hogy "miradouro jobbról" már rég el is hagytuk, ugyanis a térkép kb. olyan részletes mint egy városé, és két település között csak percek telnek el. Szóval megtévesztő, ha az ember úgy tekint rá, mint egy ország térképére...

Végül, de nem utolsósorban: az útvonalat, azon kívül, hogy a szálláshelyek adva voltak, Csuri tervezte meg napról napra, oly módon, hogy a lehető legtöbb látnivaló (e.g. miradouro, tengerpart, sziklák, kertek, hegyek, fennsík, laurisilva, városkák,...) férjen bele.
Ez komoly meló, és azt jelentette hogy az esti kagylómajszolás és verdelho-iszogatás közben az útikönyveket kell tanulmányozni (igen, többesszám! csak nem bízzuk rá magunkat egyre!!).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása