Szép-szép a zöld, ez az élet színe, klorofil, egyebek - de a kékek olyan kavalkádját nyújtja Madeira, sőt, nem is a kékek, hanem az azúr árnyalatainak kavalkádját, hogy az néha tényleg lélegzetelállító...

Az azúr számomra eddig csak amolyan műszó volt, úgy éreztem ez csak a kék finnyáskodóbb változata, olyan mint krumpli helyett burgonyát mondani, de most már tudom, hogy nem!

Az azúr, portugálul: azul, az kérem egy külön fejezet.

A Santa Maria fedélzetéről volt szerencsém az alábbi látványban részesülni:

 Az óceán csak a hajó mellett közvetlenül volt ilyen, távolabbra szürkésbe ment át, mert felhős-párás volt az idő (persze csak lent, a víz szintjén, mert feljebb a hegyekben biztosan ragyogóan sütött a nap). De ez olyan volt, mintha rendes kék tintába beleöntenénk hígításul egy kis vizet. Namégegyszer, csak a színe kedvéért:))

A part mellett más árnyalatokban csillog a víz, és ahol nagyon közelinek látszanak a kövek, már ott is könnyen lehet hogy ellepne, mert csalóka nagyon a tiszta víz magasból. Márpedig ez eszméletlenül tiszta.

Ez már szinte zöldes, de hát az egy MÁSIK poszt!! Akkor legyen türkiz...

Az egyik miradouro-ból ezt láttuk a felszakadozó felhők közül előbukkanni...

Első reflexem az volt, hogy né, most süllyed el, és jajdejó (_tapsikol_) láthatok Titanicot élőben :))

Néztük egy ideig, a körülötte lévő koszos folt egyre nagyobb lett, de csak nem akart elmerülni a habokban.

És akkor rájöttünk. Na jó, Tuskó mindjárt az elején rájött, de hát akkor mit tudnék mesélni??

Itt, a part közelében volt a hajómosoda.

Csak remélni tudom hogy homokot, vagy hasonló ártalmatlan dolgot mostak bele az óceánba és nem használt olajat, például.

És befejezésül itt a három kékség: az (ezúttal) szürkéskék ég, az azul tenger és a türkiz hullámzó tenger...


Lehetne még egy csomó kék ég, de most vizes hangulatban vagyok. Azul-tengervizesben. Amint az alábbi ábra mutatja: nyakig :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása