1.) Elmagyarázná nekem végre valaki egyszerű, közérthető, maximum háromszótagos magyar szavakkal, hogy mi a franc az az RSS?! És mire jó, na meg hogy adnak-e érte valamit a vendéglátóipari egységekben? Mondjuk belga sört vagy francia osztrigát.

(De tényleg egyszerűen kérem, mintha mondjuk marketingmenedzser-asszisztens, vagy harmadéves kommunikáció szakos hallgató lennék egy két éve alapított főiskolán.)

2.) Tudja-e valaki, hogy milyen alapon, ki és hogyan választja ki azokat a blogokat/posztokat, amelyek abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy szerepelhetnek az Index nyitó oldalán? Mi eddig kétszer voltunk, mindkét alkalommal "gasztronómia" tárgykörű alkotásokkal.

Első alkalom: 2007. augusztus  4., első osztrigás posztunk;
Második alkalom: 2007. augusztus 27., első belga sörös posztunk.

Csur szerint például a Tell Vilmos-tetralógiánk jobb volt, mégsem volt rá kíváncsi az Index.

3.) Tényleg korlátlan a tárhely? Már csak azért is kérdjük, mert (a képek miatt) lassan megközelítjük az 50 megát és irtó ciki lenne, ha betelnénk.


Köszönjük az együttműködést!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.29. 15:56:15

Megpróbálok a magam módján választ adni:
1, RSS- pár szóval: nézd meg itt: hu.wikipedia.org/wiki/RSS :)Azt hiszem, ez pont annyi.
2, index címlap: szerintem egyfajta ismeretterjesztés, hírérték alapján, amit totálisan szubjektíven választanak ki. A blog.hu oldalán ha megnézed, legalul van két olyan "doboz", amiben az egyikben indexes kötődésű blogok (subba, tóta, homár stb.), másikban ún. blogsaláta, feltételezem, nekik tetsző blogok gyűjteménye. Javarészt ezekből kerülnek ki posztok , gondolom a fenti megállapításom függvényében.
3, tárhely- remélem, hogy nem. Hol hallottál/olvastál ilyet?

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.29. 16:03:55

Még valami indexhez. Nekem egyszer az egészségügyet, khm, kritikai attitűddel illető írásom került ki, egyszer pedig Hunter S Thompsonról szóló. Ezért is feltételezem,h az eü reformmal kapcsolatban volt hírértéke az elsőnek, ismeretterjesztés pedig a második, akár Nektek a sörök és osztriga. De mondom, csak feltételezés ez

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.08.29. 16:06:02

Peat,

köszi a válaszokat. A harmadikhoz: nekem az egyik supportos csávó írta, amikor elindítottuk a blogot, hogy elméletileg nincs korlát, de nekem ez olyan hihetetlennek tűnik.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.29. 16:11:50

De miért lenne korlát? Most gondolj pl tényleg a nagy, indexes blogokra. Meglehetősen nagy tárhelyet foglalhatnak. A blog.hu egy szolgáltaást nyújt. Mivel nem találkoztál te sem olyannal, hogy ha teszem azt, előfizetsz extra szolgáltatásokra, akkor prémium dolgokat érhetsz el, így számomra ebből az következik, egyenlő szolgáltatást nyújt mindenkinek, aki igénybeveszi őket.

No meg, szerintem ismersz annyira, hogy tudd, nem vagyok egy naiv ember, így magam sem feltételezem, hogy ne lenne benne valami, ami miatt megéri a szolgáltatónak a korlátlan tárhely biztosítása

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.08.29. 16:17:00

Igen, mondasz valamit. Meg aztán nem véletlenül van benne a felhasználási feltételekben ez a mondat:

"A Szolgáltató elhelyezhet a blogokon szöveges reklámot, blogajánlót vagy más fix elemet, ami a szolgáltatáshoz (vagy Szolgáltató valamely más szolgáltatásához) kapcsolódik."

Amúgy szerintem előbb-utóbb majd felvetődik, hogy extra szolgáltatásért díjat kérnek, mint annó a plusz tárhelyért a frímél, most még a beetetés időszaka van.

(Remélem, nem én adom a tippet...)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.29. 16:22:01

Hát, majd elválik. Egyébként nem tudom, hogy freemailnél mennyire válik be ez az extra szolgáltatás plusz pénzért.

Szerintem a reklámokban nagyobb üzlet van, mint az extrákban. Reklámot kéretlenül megkapja mindenki, extrát pedig csak aki akar. Gondolom ez azért kevesebb.

Főleg, hogy a blogokat mostanság valami hihetetlenül nagy dolognak tartják, web2 meg miegymás. A beetetést max úgy tudom elképzelni, hogy ezzel előkészítik a talajt valami másnak.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.08.29. 16:25:40

Lehet, hogy végül a lelkünket akarják?!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.08.29. 16:39:00

A kapitalistáktól minden kitelik;)
süti beállítások módosítása