Itt volt a 4 napos ünnep (félreértés ne essék: attól ünnep, hogy nem kell dolgozni. A többi olyan hidegen hagy, hogy szót sem ejtek róla.), szóval gondoltuk: adunk a kultúrának, és elmegyünk Debrecen városába, megnézni a még 2 hétig látható Az igazi Da Vinci kiállítást.

Ragyogó elképzelés, ismerjétek el!


Az elképzelést tett követte, melynek nyomán beugrottunk a zótóba, és usgyi. Zárójelben jegyzem meg, hogy autópálya hiányában nem vetemedtünk volna erre, de így 2,5 órába még a távoli Gyálról is belefér.

Odaértünk, megtaláltuk a vadiúj Modem-et, ott állt is előtte a nagy ló, plakát, háváj.






























Persze, elővigyázatos népek lévén, megnéztük előre a honlapot, nyitvatartás, egyebek.
Úgyhogy tudtuk, hogy hétfő ellenére nyitva van.

Csak arra nem számítottunk, ami bent fogadott.

A bejáratnál van egy pult, ott tülekedett vagy 50 ember, eléggé ideges hangulatban, és lassanként kihámoztuk, hogy ezek bizony ugyanazzal a fantasztikus ötlettel ébredtek mindannyian - az ország különböző részeiben, merthogy mindannyian valahonnan ideautóztak jó messziről (volt, aki éppen Pécsről), hogy adjanak a kultúrának.
Sose tudtam, hogy ilyen kultúréhes népek vagyunk, de ez mellékszál.

Az ideges hangulat oka pedig az volt, ahogy az számunkra is lassanként kiderült, hogy "nincs több jegy"...
Mint egy színházi előadás esetében, ahol ugye a székek száma adott, több ember nehezen férne be, nos itt is adott számú ember mehetett be, és a nap végéig minden jegy elkelt.
Nos, erről az apró malőrről elfelejtett tájékoztatni a honlap.

A kedves hölgyek vonogatták a vállukat, és azzal bíztatták az 50 ideges embert, hogy du. 6 körül már általában látszik, van-e üresedés; ilyenkor még akár 10-15 jegyet is tudnak adni.

Nem, sajnos semmilyen csoda nem történt, és nem is vártunk 6-ig (fél 12 körül járt az idő ekkor), úgyhogy lefényképeztem a kolosszusnak nevezett méretes lovat, amelyet Leonardo a Sforza-emlékműhöz tervezett, de soha nem valósult meg, és most először megpróbálták rekonstruálni, hogy milyen lett volna.









7 méter magas a lelkem, és Debrecenben látható először a világon.

Nem is értem, hogy lehetett bemenni a térre jegy nélkül...

Hiába, a debreceni szervezőknek van még mit tanulni...















































Szóval kedveseim: ha nem vesztek jegyet előre az Internettyen, ne menjetek soha sehová. Pláne ne 250 kilométernyire...

Én biztosan nem teszem.

Debrecennek, a Modemnek stb. pedig van egy képernyőt nem tűrő üzenetem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani Csaba 2007.10.24. 10:12:44

Ezek szerint lóvá tettek titeket. Ehhez kellő mértékű illusztráció az óriás ló.

A.Laci 2007.10.24. 12:22:53

Ehhez képest mi a hétvégén a békéscsabai kolbászfesztivált próbáltuk fel. Miután végigkolbászoltunk a mozgóárusok portékáin, +lovagoltuk a vándorcirkusz dodgemeit no + a pónilovakat, végighallgattuk mindenki kedvencét az "Add ide a didit", feltettem a (költői) kérdést: De hol vannak a kolbászok? Azok ugyanis nem nagyon voltak.

Zig Zag 2007.10.24. 12:43:29

Kedves Csurtus, többiek. Felháborító történetetek sajnos nem lep meg. Mi is hasonlóan jártunk, de nem a debreceni, hanem a budapesti Titanic kiállítás kapcsán. Az Asszony már jó ideje izélgetett, hogy majd menjünk el, ha megnyílik, és természetesen nyomonkövette az internetes honlapon a dolgok alakulását. Egyszer aztán arra sétáltunk a gyerekekkel - 5 hónapos és 1,5 éves - és vállaltuk az egyébként nem olcsó (esetünkben 2x3900 Ft) jegyár megfizetését is. (Csak azért ennyi, mert a 2 évesnél kisebb gyerekek után még nekik sincs képük belépti díjat szedni.) Azt azonban nem tudhattuk, hogy gyerekkocsival nem lehet bemenni, mert CSAK. Megkérdeztük az ottan szolgálatot teljesítő jegyeladó-biztonsági izét, aki kérdésünkre, hogy mégis hogyan gondolták, addig betesszük a gyerekeket a szivarzsebünkbe, ruhatárba, vagy karonülve sétálgassunk körbe-körbe - unott pofával közölte hogy: Rokkantkocsival lehet, gyerekkocsival nem. No Sansz! Nem csoda, hogy elment a kedvem az egésztől és kifordultunk a pénztárból. Csak az vígasztal, hogy így 8 pint Guinnes árát takarítottuk meg, amit csütörtökön majd jól beönthetek az arcba. Ha nem megy egyedül, kérek segítséget a körülöttem ülőktől. PS. Valahogy az HMS Victory-t, vagy a Belfast-ot jobban komázom, mint ezt a gagyi izét, ami egyébként is le van sajnálva. (úgyis már rég elsüllyedt)

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2007.10.24. 14:00:53

Ez a kultura kulturalatlanul....

ErrorFlynn 2007.10.24. 17:45:17

láccik, hogy irtó friss vagyok és képben; egészen kicsi híján megkérdeztem, hogy de mégis milyen volt akkor a kiállítás.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.24. 22:38:53

Error- no, mitől van ez az állapot?

ErrorFlynn 2007.10.25. 13:48:24

hát, a hosszú hétvégét némi vodka és sok film társaságában töltöttem, amiből az egyik AliG sokatérő filmalkotása volt. nem egy da vinci.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.11.03. 22:20:15

Én voltam ott iskolai kultúrtúrán, kurvára nem vesztettél semmit, egy átlagos gimzáiumi csoport ügyesen halálraunhatja magát ott. Az előttunk álló általános iskolás csoport rengeteg új kifejezét tanult az emlegetett paci nemiszervével kapcsolatban.

Szerencsére egy haverommal szabadfoglalkozást adtunk magunknak és elmentünk sörözni.

Te is jobban fogsz járni némi árpalével.

Andika 2008.01.07. 18:02:02

Én a barátommal voltam, és akkora volt a zűrzavar, hogy azon vettük észre magunkat, hogy már a kiállítások közt vagyunk. Egy csoport tagjai "lettünk", így nem fizettünk semmit. Szerintem sem volt egy matyóhímzés. A hely is elég szűk volt. Szerintem máshol kellett volna csinálni a kiállítást.
süti beállítások módosítása