Nem, nem vicc, nem átverés, nem kandi kamera: tényleg ez a háromszázötvenedik posztunk. Lázasan keresgélek az emlékeim között, próbálok valami poénos dolgot kitalálni a 350-es számhoz, de nem megy; a 300-zal könnyű volt a spártaiak jóvoltából, a 250 mégiscsak egynegyed ezer, a kétszáz olyan fickós, a 150 idején nyár volt (azt meg se ünnepeltük...), a száz az száz...


(Jó, tudom, nagyon nem szépre sikeredett ez a szám itt balra fent, de ez van, ennyire fussa... Ti amúgy sem az esztétikus számjegyeket ábrázoló képek miatt tértek vissza, ugye?)

Szóval a mostani kerek szám inkább statisztikából fog állni. TUDJUK, hogy imádjátok a számokat!


Lássuk először is a kommenteket, mint az aktivitás egyik (nem feltétlenül a leglényegesebb, de minden bizonnyal leglátványosabb) fokmérőjét.

A poszt elkészítésének pillanatáig (2008. március 31., hétfő, nyári - és közép-európai - időszámítás szerint 19:10:07-ig) 3101 hozzászólás született. A bloggazdák (Csuri, csurtus, illetve tiboru) produkcióit  most nem számoljuk, csak az olvasókét:

(Ne is tagadjátok: torkotokban dobog szívetek, szátok kiszáradt, úgy tesztek, mint akit nem érdekel, de kezetek kicsit reszketve markolja az egeret, szemetek megrebben és légzésetek felgyorsult, arcotok kipirosodott. Ne riadjatok meg: természetes jelenség, amellyel valamennyi vizsgázó találkozik tételhúzás előtt 4 másodperccel, nem beszélve a különleges katonai alakulatok katonáiról, akik szinte egy az egyben ezt élik át az ellenséges főhadiszállás aláaknázása közben).

Szóval az első számú hozzászólónk továbbra is Peat, aki nem hagyta megszorongatni magát senki által; a jövő nemzedék politológiai csillaga, a húszas évek megkerülhetetlen elemzője (úgy értem: 2020-ban vagyonokat fognak fizetni neki egy-egy ötperces, élő holografikus adásban elkövetett belpolitikai értékelésért), egy roppant sokoldalú blog házigazdája 507 kommentet bírt gyártani minálunk! Pedig közben még vizsgázott is olykor-olykor...

A kettes számú versenyző továbbra is ErrorFlynn kolléganő, aki igazoltan többször is napokat hiányzott; hol a Tátrában dacolt a hegyi levegővel, hol otthon betegeskedett. Ő 459 hozzászólást helyezett elénk. Az ezüst szépen csillog ugyan, de ne feledjük, hogy a kiskereskedelmi ára az aranyénak mindössze két ezred része. Ha Error ezt nem tudta volna, mi azért vagyunk, hogy erre a jövőben emlékeztessük.

Harmadik Mentula, a maga 166 kommentjével. Később csatlakozott hozzánk, de ha ilyen term(el)ékeny marad, Peat és Error egyaránt retteghetnek. A bronzérmet hősies küzdelemben szerezte meg mostani negyedik helyezettünktől... Amúgy a bronz áráról nincs tudomásunk.

Ha lenne dobogónk, tistedur pont leszorult volna róla: 134 hozzászólása nem rossz teljesítmény ugyan, de nem szeretnénk Mentula helyében lenni a következő blogtalálkozón...

Ötödik Dani Csaba (93), akinek éppen csak hogy sikerült megelőznie a hatodik Zig Zagot (91) és a hetedik Aran-kát (80). Nyolcadik Ildikó néni (74), kilencedik Albert Laci (51), s tizedik Viki bácsi (38).

Error! Egy kiló aranyért ötszáz kiló ezüstöt adnak!

Ahogyan azt szorgalmas és visszatérő olvasóink érzékelhették, az utazás és a gasztronómia mellett két további műfajt, illetve témát is elkezdtünk. Az egyik újdonság (a lokálpatriotizmus jegyében) a híres temesváriak (bánságiak), a másik pedig a hasznos holmik. Csurtusékat nem lehet megvádolni álságos és megjátszós szerénységgel, ezért büszkén mondhatjuk, hogy eddig mindkettő elég sikeres volt, legalábbis az olvasottsági statisztikák ezt mutatják. Eddigi rekordunk nem is olyan régi: a Zippo öngyújtóról elkészített kis dolgozat az első 24 órában mintegy 4200 látogatót vonzott, akik úgy hétezer PI-t produkáltak - persze ez annak tudható be, hogy az index címlapon (számunkra) rekordideig, 17 órán át szerepelt a poszt.

Na, ennyi melldöngetés legyen elég mára.

Error, tudod te, mi a különbség az arany és az ezüst között?

Meggondoltuk magunkat, és dicsekszünk tovább.

Blogunk fennállása óta az eddigi 350 posztból 23 került ki az index nyitóoldalára (például Mentula első vendégposztja Lénárd Sándorról), nem rossz arány. Persze a fordítottjának jobban örülnénk, csak az sajnos sem logikailag, sem matematikailag nem megoldható, legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint.

A legnépszerűbb keresőkifejezésekkel nem untatunk senkit; elégedjetek meg annyival, hogy az a nyomorult juharszirup, na meg Sissi és a Cloaca Maxima továbbra is az első tízben található - nyugodjunk bele, hogy vannak rejtélyek az életben (ufók, jeti, szeplőtlen fogantatás, stb.), amelyek mindörökké azok maradnak.

Napi látogató-számunk a 300-320, az oldalletöltések száma pedig a 700 körül látszik állandósulni.

Ki tudja, melyik kémiai elem jele az Au? És melyiké az Ag?
Esetleg te, Error?

A hivatkozások, illetve a többi (pl. URL-) statisztika elemzését majd valamikor máskor.

Szóval így állunk. Jó lenne, ha ti - továbbra is - velünk tartanátok. És ha a vendégposztok, illetve az ezeket felvállalók száma szaporodna - Viki bácsi, Error, Mentula, Zig Zag, Albert Laci és Diab mellett van még hely!

És ne, ne küldjetek hálátok és elismerésetek jeléül márkás italokat, utazási csekket, open repülőjegyet, kubai szivart, skót lazacot, ír viszkit, örökös üdülési jogot a Karib tenger tetszőlegesen kiválasztott szigeteire, bérletet egy trappista sörfőzdébe...

Nem azért csináljuk.

Sajnos.

(Jó, csak vicceltem ezzel a sajnossal, remélem mindenki tudja! Élvezzük csinálni - és nem félünk bevallani...)

Szép napot nektek és vigyázzatok, mert ma az élet tele lesz jópofákkal, akik át akarnak verni titeket! És van egy rossz hírem: brit tudósok egy csoportja szerint 72,4 százalékos eredményességgel dolgoznak...

Error! Akartam valamit mondani, de elfelejtettem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2008.04.01. 08:22:02

micsoda számok :)
valld be,hogy imádsz statisztikát készíteni..:P

A.Laci 2008.04.01. 08:25:57

Tudom, hogy a márkás italok, utazási csekkek, open repülőjegyek, kubai szivarok, skót lazac, ír viszki, örökös üdülési jog a Karib tenger tetszőlegesen kiválasztott szigeteire, bérlet egy trappista sörfőzdébe soha nem hozott lázba, és tenyeretek sem nedvesedett meg tőle, de mi lenne ha rólatok mintáznák például az önzetlenség szobrát.
Egyébként, komolyra forditva a szót, őszintén gratulálok Nektek! Az Isten, Mohamed, Manitu, Buddha, Lenin és az összes többi a-, mono- vagy politeista hit, vallás, felekezet vagy világnézet jeles képviselője tartson meg benneteket!
De megmondtam, az anyám jó Istenit!

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2008.04.01. 10:42:29

Hurrá, gratula, miegymás!!!

spájdernecc 2008.04.01. 12:08:26

350?!
az rengeteg.
de nem túl sok
hajrá!
várom a továbbiakat!

Mentula 2008.04.01. 12:33:59

Grat ! Ezt má nem is lehet manuálisan kiszámolni. És persze még szeretnénk sokat, még...

Tistedur, gyüjjék ide mellém, szorítok helyet a 3. placcon, mer megérdemli. :)

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.04.01. 12:39:24

tistedur,

MINDENKI imád statisztikát készíteni!!!

_határozott_

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 12:47:54

Gratula a 350. poszthoz:) Bevallom, elég gyakran az esztétikus számjegyeket tartalmozó képek miatt térek vissza, de megpróbálom magam túltenni rajta...

Köszönöm a dicsérő szavakat, ígérem, amint vezető pozicióba kerülök( lett légyen az demokratikus választás, forradalom), hálám nem marad el a márkás italokat, utazási csekket, open repülőjegyet, kubai szivart, skót lazacot, ír viszkit, örökös üdülési jogot a Karib tenger tetszőlegesen kiválasztott szigeteire, bérletet egy trappista sörfőzdébe... szem előtt tartva.

Itt jegyzem meg, most még kevésbé nagy vagyonért vállalok belpolitikai elemzést:)

Végezetül pedig csak annyit fűznék a dologhoz, Error drága, tudod nagyon jól, hogy mindig a Te pártod fogom, de most Csurtussal kell egyetértenem. Szóval nye-nye-nye-nye-he-he-he. Remélem, felnőttként viseled a vereséget és az ebből fakadó megaláztatottságot.

:)

Aran-ka 2008.04.01. 13:07:36

Hurra! A hetedik te magad legy!!
En vagyok te magam:)))

ErrorFlynn 2008.04.01. 13:28:16

nem okos.
nem okos Errort piszkerálni akkor, mikor Errornak búsongós kedve van, nem okos, nagyon nem taktikus. én mindig iszonyúan örülök, ha a nevem bekeretezve összekurzívozva beszürkített háttérrel négyszer is ott ragyog egy amúgy csúnya számokkal fémjelzett bejegyzésben, mert ez simizi az egómat, de mikor épp busongok, akkor nem mindegy a keretezett tartalom sem, és ez most összesértődésekre ad nekem okot. úgyhogy tessék megkövetni, gratulálni mostazonnal az ezüstömhöz, ami egy kiemelkedően csodálatos teljesítmény, de ezt más szájából is hallani akarom.

ErrorFlynn 2008.04.01. 13:32:40

te meg, Peat, húzd ki magad a dobogón, nézzed meredten a zászlódat, füleld a peathimnuszt, és hallgass.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 13:35:01

Error, megmondom őszintén, gratulálni akartam az ezüsthöz, olvasva hozzászólásod, de tovább olvastam, és hallgatásra intettél. Én pedig jól nevelt volnék, megteszem, amire a Hölgyek kérnek, így hallgatok.

/me peathimnuszt hallgat és meredten zászlót néz

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 13:37:06

gátlástalan önreklám következik: előző posztban írt "a Hölgyek kérnek" természetesen elsősorbana "ne hagyd abba" kiáltásokra vonatkozik. A telefonszámom pedig az egész országból díjtalanul hívhatú: 0680-PERFECT

ErrorFlynn 2008.04.01. 13:42:37

nem nézted valami sokáig.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 13:44:35

maga most kötekszik velem, az az érzésem. Pedig csupa jó indulat vagyok

tistedur 2008.04.01. 14:05:25

Error!
az ezüst csodásan ragyog és te megérdemled..:)

csurtus!
nem,nem mindenki szeret statisztikát készíteni..:P

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 14:12:06

Tistedur,

azt hiszem, ez attól függ, hogy kötelességből kell készíteni vagy nem ;)

tistedur 2008.04.01. 14:47:21

nekem volt már kötelesség a statisztika készítése..soha többé..:P

spájdernecc 2008.04.01. 14:48:20

Nekem meg folyamatos rémálom...
készítsen statot az aki szeret

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.04.01. 14:49:56

_őszinte megbánást színlelve megköveti Errort_

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.04.01. 14:52:27

Nekünk, könyvelő-statisztikusoknak rémálom lenne az életünk, ha nem szeretnénk könyvelni és statisztikákat készíteni.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 15:05:24

Azt hiszem, elég rémálom könyvelő-statisztikusnak lenni

ErrorFlynn 2008.04.01. 15:06:10

kenjed a hajadra a megkövetést.
_dühöng_

itten egyedül csak tist kedves.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 15:09:56

Error,

én nem vagyok lázító típus, de elgondolkodnék, hogy miért van ez így...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.04.01. 15:19:41

Error,

most jól figyelj:


_kedves_

_tényleg kedves_

ErrorFlynn 2008.04.01. 15:53:53

csurt, köszönöm.

_meghatódik_

Peat, te meg hallgass tovább. :-)

spájdernecc 2008.04.01. 15:56:15

ezzel a cívódással, meg évődéssel lehet dobogóra kerülni?
_ vigyorog _

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 16:03:32

spájder- mi csak előjátéknak nevezzük;)

Error- hallgatsz te eleget:P És ércsed a célzást, különben örsvezetői megrovás

ErrorFlynn 2008.04.01. 16:12:03

spájdernecc · nyolclab-csapda.blog.hu 2008.04.01. 15:56:15
által látol a szitán rögtön. :-)) szokásod szerént.

spájdernecc 2008.04.01. 16:19:11

aha
cselek, trükkök, praktikák
de csak a nemes(fém) cél érdekében :)

spájdernecc 2008.04.01. 16:50:44

1885. október 27.
A Temesvár melletti Vadászerdőn megnyílik az m. kir. Erdőőri Szakiskola.

na, ezt eddig nem is tudtam:))
mire jó a nosztalgia

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.04.01. 17:47:24

spájder,

ezt hol olvastad/hallottad/láttad?!

Szóbeli dícséretben részesítünk releváns szemfülességed miatt!

Mentula 2008.04.01. 18:28:33

Én eddig úgy tapasztaltam, hogy a kötelező statisztikák kiagyalói kegyetlen, gonosz emberek, akik megfejthetelen szabályokkal, érthetetlen útmutatókkal generálnak ősz hajszálakat arra a nyomorultra, akire rálőcsölk a kitöltést.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.04.01. 18:51:01

A kiagyalók igen.

A pacalpörkölt vagy az élve megfőzött homár kitalálója sem lehetett lelkileg egészséges, pedig milyen finom a végtermék...

Mentula 2008.04.01. 19:10:17

Ez lássa igaz. Blog-statisztikát olvasni és homárt

Mentula 2008.04.01. 19:11:45

....(basszameg) enni jó.

tistedur 2008.04.01. 19:42:18

Error!
senki nem merne nem kedves lenni veled :P

Mentula 2008.04.01. 19:48:41

Error, mit durcizol, van ezüstös érmed, kicsattanó egészséged, és többek erősítették meg egybehangzóan, hogy kedves vagy. Ejnye hát :)

Mentula 2008.04.01. 20:47:49

És az uránium világpiaci ára is 6-szrosára nőtt pár év alatt, megfontolandó egy urániumérem...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.04.01. 22:31:45

Az nem jó; mindig az ukránok nyernék.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.01. 23:48:58

Jaj, így a 350. poszt tájékán nem gondolkodtatok egy design váltáson? Nem külcsín meg hasonlókra értem, pusztán praktikussági szempontból. Jobb oldalra van minden zsúfolva, két oldali desing-nál jobban eloszlana:)

spájdernecc 2008.04.02. 04:57:31

Tiboru, itt:
www.nyme.hu/index.php?id=94
Azt, hogy az egyetem selmeci eredetű, azt tudtam, de a technikusinál sosem mentünk régebbre Esztergomnál, erre tessék :))

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.04.02. 06:38:51

Peat,

megnéztem a kétoldalos sablonokat, oszt' nem tetszik egyik sem, sajátot csinálni meg se időm, se hozzáértésem, se kedvem. A tiédben is mintha kisebbek lennének a betűk.

De majd visszatérünk a kérdésre az 500. körül.


spájder,

hej, mennyit jártunk mi a Vadászerdőbe(n)... A románok Pādurea Verde-nek, azaz Zölderdőnek hívják, mintha arrafelé, ahonnan ők jöttek, lenne más színű erdő is...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.04.02. 11:54:11

Csurtus,

ez csak egy javallat volt, de gondoltam, hasonló megfontolásokbólvan így:)

ErrorFlynn 2008.04.02. 13:20:56

tiboru · lemil.blog.hu 2008.04.01. 20:34:02

"27 éves csúcson az ezüst ára"

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.04.02. 13:26:15

Na látod Error, tudok én hízelegni is...

Aran-ka 2008.04.02. 13:51:46

Jaj, ne legyen dizajn valtas! Utalom azokat a csunya sablonokat... olvashatatlanul kicsik a betuk...

(Aranka, maga tudja mibe szoljon bele!!!)

_Aranka tudja_
:)

spájdernecc 2008.04.02. 15:37:42

helyes!
apróbetűt eltörölni, az úgyis csak a felületes szemlélő átvágására valók!

spájdernecc 2008.04.02. 15:39:29

egyaszer majd egyeztetni is megtanulok elsőre
azok

diab 2008.04.02. 19:40:58

350-hez nagy gratulálok, én meg nem hordok aranyat, mer' az rút, viszont az ezüst az mese. ;)

ErrorFlynn 2008.04.03. 11:53:53

diab is kedves.
:-)))

e1 · http://beszoltam.hu 2008.04.08. 08:56:17

Statisztika. Titeket imádna a főnöknőm. :-)))
Na de most mentem melózni, mert még a végén javítanám az oldalatok látogatottságát. :D
süti beállítások módosítása