csurtus 2008.05.18. 07:00

Izrael - Bevezető

Hosszas kapacitálás után csurtusék rászánták magukat és meglátogatták izraeli (eredetileg természetesen szintén temesvári) barátaikat. Viki bácsit nem kell bemutatnunk a blog olvasóinak, Tibi pedig egykoron ugyancsak hűséges olvasónk volt, de az utóbbi időben rettenetesen visszaesett; nos, ezt megpróbálta vendéglátással jóvátenni. Hellyel-közzel sikerült is neki.

Szóval kilenc napot töltöttünk Izraelben, készítettünk mintegy 800 fotót, híztunk fejenként 3 kilót, s - első saccra - úgy 25-30 posztnyi élménnyel tértünk haza.


Nem szeretnénk túlbonyolítani - nead' Isten: túlideologizálni - a bevezetőt, azt viszont el kell mondanunk, hogy ez az az ország, ahol mindenki talál magának látni-, csodálkozni- és esetenként meghatódnivalót: zsidó, muszlim, keresztény és ateista, militarista és pacifista, cionista és antiszemita, művész és mérnök, régész és jövőkutató, rendőr és terrorista; tán még Kiszel Tünde és Fekete Pákó is.

Genezáreti tó, Jeruzsálem, Capernaum, Nyugati Fal, Via Dolorosa, a Szent Sír bazilika,  Holt-tenger, Masszada, Golan-fennsík, Negev-sivatag, Haifa, Jaffo... Nem folytatom. Csak megkérdem: ha az ember a római Fórumon állva valahogy úgy érezte, hogy "minden itt kezdődött", akkor melyek lehetnek mondjuk az Olajfák hegyének szavai?

Megpróbálunk tárgyilagosak maradni - s előre szólunk, hogy nem fog sikerülni. Blogunk bevallottan szubjektív, ezért már most kérjük az esetleg idetévedő, és Izrael (valamint a zsidóság) kérdésében szélsőségesen sarkos nézeteket valló olvasóinkat (például a radikális cionistákat és antiszemitákat), hogy tűrtőztessék magukat; mindkét oldalnak rendelkezésére állnak frankó elméleti fórumok és honlapok, ahol tetszésük szerint megnyilvánulhatnak. Bízunk látogatóink jóérzésében, ugyanakkor szemrebbenés nélkül élni fogunk a moderáció jogával, ha egy-egy komment felkarcolja az írott és íratlan normák olykor roppant sérülékeny felszínét - csak hogy valami költőit is belevigyek a dologba.

Ahogyan megszokhattátok, lesznek koalíciós posztok (zölddel Csuri, feketével Té), valamint egyéniek is. A szebb fotókat természetesen Csuri készítette.

A kifejezetten katonai, illetve rendvédelmi témájú posztokat előbb-utóbb testvérblogunkban olvashatjátok.

Ennyit tehát bevezetőül. Legyetek a vendégeink.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2008.05.18. 08:52:04

és? hol vannak a képek?hol vannak a posztok? :P
jó,hogy épségben,lebarnulva hazaértetek :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.05.18. 13:04:27

Isten hozott itthon:) Ahogy egy klasszikus mondta volt, mindenütt jó, de legjobb... sehol:)

cromwell 2008.05.18. 19:54:25

Isten hozott benneteket haza!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2008.05.18. 19:57:27

Köszönjük, köszönjük!

Még lábadozunk, de a posztok készülnek!

Tibi 2008.05.18. 20:35:12

Varjuk a folytatast. Igerem surubben fogok olvasni, ammenyire nem bogaraszattal leszek elfoglalva.

norka 2008.05.19. 08:53:44

Velkomhóm! Reméltem, hogy valami jó kis bloganyag-gyűjtő körúton vagytok! :)

e1 · http://beszoltam.hu 2008.05.26. 18:53:27

Nocsak, megint pendítitek az Izrael témát? Erről jut eszmbe, talán nekem is illene befejeznem sajét blogomon a beszámolókat Izraelből. :D
süti beállítások módosítása