Noha nem áll szándékunkban Csurtusékból professzionális blogajánló blogot csinálni, a sors (meg ez a rohadt nyálkás tél) úgy hozta, hogy újabb szolgálati közleményt rittyentünk, melyben (mert a bitek drágák és az utazási meg gasztronómiai témájú várólistás posztok is egyre sokasodnak) egyszerre három blogot is a figyelmetekbe ajánlunk. 3 in 1, mint a komolyabb, korpásodást gátló samponokban. Ki ne hagyjátok!



1.) Zoltán atya blogja

Az első blog nem lesz ismeretlen olvasóink előtt, hiszen indulását is felkonferáltuk, úgy három héttel ezelőtt. Lássuk, mit is tart fontosnak kihangsúlyozni Zoltán atya; nekem úgy tűnik, holnap reggel 07:46-kor valami kemény következik, úgyhogy akkor tessék ide kattintani:

Karate Pap Pácban!

Egy poszt. Mindössze két rövid mondatból áll, és mindent megváltoztat! Van, aki már eddig is sejthette, hogy mire is megy ki a játék, hát most megbizonyosodhat. Mások döbbenten csapnak majd a homlokukra: - Hogy ez eddig nem esett le… Hisz minden jel erre utalt!

Utólag persze könnyű okosnak lenni. Immár a műfaj adott, de az izgalmak fokozódnak. Aki nem olvasta el az összes korábbi posztot, most érdemes bepótolnia. A posztok nagyon rövidek. Megéri rászánni hét percet* a visszaolvasásra. Vajon kinek esik le először a végső megfejtés?


*átlagos olvasási sebességgel, kommentek nélkül

2.) Műfordítóblog

Következő ajánlatunk főleg azoknak szól, akik szeretik a dél-amerikai irodalmat. Csurtusék most töredelmesen bevallják, hogy annó úgy adódott: Márquezt, Llosát és Cortázart hamarabb olvastak, mint Esterházyt, Hajnóczyt vagy Spirót. Nem csoda hát, hogy Ildis barátnőnk ajánlása nyitott képernyőre talált minálunk – hogy ezzel a finom képzavarral éljünk.

Kattintsatok tehát a műfordítóblogra, ha szeretitek a közép-európaitól kicsit (?) eltérő hangulatú irodalmat, a latin egy- és félperceseket, ráadásul exkluzív, elsőosztályú fordításban. És persze felvehetitek a kapcsolatot magával a fordítóval is, ha kérdéseitek, tippjeitek vannak. Vagy csak úgy.

3.) Letícia nővér blogja (Szűzgarázs) 

Úgy tűnik, a katolikus anyaszentegyház egyes (az átlagosnál rugalmasabb) tagjai megszimatolták a blogolásban rejlő lehetőségeket, mert Zoltán atya után egy apáca (Letícia nővér) is billentyűzetet ragadott. Ahogy eddig én beleolvastam (és bevallom, ilyen szempontból van egy picike fórom veletek szemben), Letícia eléggé bennfentesnek tűnik, ugyanakkor a világi környezetben sem mozog esetlenül.

Nekem frankón tetszik a blogja (és nem csak a címe miatt…), s szerintem nektek is be fog jönni, úgyhogy tessék nyugodtan rákattintani, (na és természetesen bátran kommentelni!), mert már megjelent az első és a második poszt!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.01.20. 11:06:52

@Gloria Mundi: Látom, elég alaposan.Hát így sohasem érjük utol magunkat és a kutyát is el kell vinni sétálni reggel, este.
süti beállítások módosítása