2011.05.07. 18:00
Madeira - caninha (x)
Ha már madeirai szesz, nem hagyhatjuk ki a caninha-t, a cukornád-pálinkát, ami a poncha alapanyaga. Ez gyakorlatilag igazi rum, a 40-52 fokos vertikumban. A piacokon lehet natúr cukornádat is venni, amit el lehet rágcsálni (nagyon rostos és tényleg édes). Az üvegbe néha egy darabka cukornádat is beletesznek, akárcsak nálunk gyümölcsöt a vilmoskörte-pálinkába.
A caninha amúgy bevándorló (a cukornáddal együtt), eredetileg Brazíliából importálták pár száz évvel ezelőtt, de a helyiek szerint természetesen finomabb, mint a dél-amerikai eredeti.
A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!
thepret · http://teneriferepulojegys.hu/ 2011.05.25. 08:09:04
Syolos 2011.07.25. 10:53:46
tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.07.28. 17:05:40
Itt folytatjuk:
csurtus.postr.hu/
Syolos 2011.07.28. 17:42:56
TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.07. 15:08:27