Ha már madeirai szesz, nem hagyhatjuk ki a caninha-t, a cukornád-pálinkát, ami a poncha alapanyaga. Ez gyakorlatilag igazi rum, a 40-52 fokos vertikumban. A piacokon lehet natúr cukornádat is venni, amit el lehet rágcsálni (nagyon rostos és tényleg édes). Az üvegbe néha egy darabka cukornádat is beletesznek, akárcsak nálunk gyümölcsöt a vilmoskörte-pálinkába.

A caninha amúgy bevándorló (a cukornáddal együtt), eredetileg Brazíliából importálták pár száz évvel ezelőtt, de a helyiek szerint természetesen finomabb, mint a dél-amerikai eredeti.
 

 

 

A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

 
 

Syolos 2011.07.25. 10:53:46

Nincs több bejegyzés? :(

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.07. 15:08:27

Amint látom vietnámi papucson kívül mindenből lehet pálinkát csinálni! :)
süti beállítások módosítása