A borok mellett a másik regionális nemzeti ital a poncha. Ez gyakorlatilag cukornádpálinka, amihez citromot és cukornád-cukrot (van ilyen szó?) vagy mézet adnak. Az a borzasztó, hogy melegen szervírozzák az ily módon osszepancsolt, 22-25 fokos italt. Biztos nagyon durva érzés lehet ettől berúgni, illetve másnap felébredni.

 

 

A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

 

Csatári Mónika 2007.07.02. 19:29:52

Isteni, mindenkinek merem ajánlani, én Madeiran ittam (hidegen), pont az volt a slussz poén nem volt fejfájás, hányás, rosszullét, gyomorforgás, másnaposság stb.

Mi itthon a bacardi változatát készítjük.
Van már külön poncha partyink is.

Recept: 0,75 cukornád pálinka vagy bacardi
1 csomag citrom leve (kb 6 szem
kb. 2 dl méz (izlés szerint)
kis sékelés és iható
bátortalanabbak töltsék fel narancslével

Porbáljátok ki!

Moncsi
süti beállítások módosítása