csurtus 2007.07.10. 19:37

Éire - vallomás

Olvasóink az elmúlt közel 6 7 során (ez hat hét akar lenni, csak nagyon erőltetem a jófejséget), szóval június negyedike óta érzékelhették, hogy vannak preferenciáink. Bennünket nem kötnek a közszolgálatiság béklyói, nekünk fel szabad vállalnunk véleményünket, elfogadva ennek valamennyi ódiumát.

(Kamaszként ezt a szót ópiumát-nak, illetve pódiumát-nak értettem, mert ezeknek van értelme. Ma már tudom, hogy az ódiumát-nak is, de az eredeti két változat jobb volt. Próbáld ki beszélgetés közben: használd az általam javasolt két verzió valamelyikét és közben figyeld beszélgetőpartnered arcát. Ha nem ismeri a szót, peched van: gyöngyöket szórtál a sertések elé. Vigasztaljon, hogy nem elsőként az állattenyésztés történelmében).

Nos, itt az én coming out-om, még akkor is, ha nem olyan izgalmas, mint egy politikusé: mindent kedvelek, ami ír. Az országukat, a nemzeti vonásaikat, zenéjüket, italaikat, az ír gulyást, romos váraikat és templomaikat, a kelta keresztet, temetőiket, eredeti nyelvük hangzását, a füvüket, a közlekedési kultúrájukat...

Nem, jobban visszagondolva: a közlekedési kultúrájukat nem. Nemnem...

Szóval egy kicsit elfogult vagyok velük szemben, ezért lehet, blogunkban a kelták (ide értve a skótokat és a bretonokat is) kissé túlreprezentáltak lesznek.

Hogy előre megvásároljam olvasóink jóindulatát, egy fotót mellékelek a GEO magazin francia változata 172. számának borítójáról. Sajnos a kép készítőjének nevét nem sikerült kiderítenem, pedig szívesen gratuláltam volna neki.
A kislány az ír trikolór zászlórúdját tartja, mint egy általános iskola ünnepségének szereplője. Nem tudom, mennyire látszik, de a szeme (természetesen) zöld.

Úgyhogy a jövőben lesz még pár olyan poszt, amelyben az írek, illetve ĺrország játszik főszerepet. Van egy csomó fotóm, van egy csomó sztorim, úgyhogy az írgyűlölőkre (ha egyáltalán vannak ilyenek) nehéz napok várnak.

Köszönöm az együttműködést.

8 komment

Címkék: zászló eire

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ErrorFlynn 2007.07.11. 12:51:28

említettem már... hogy Írország a mániám? mire egyszer eljutok oda, térkép nélkül csukott szemmel fogok közlekedni és mindenhová odatalálni, most már nektek is hála.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.07.11. 13:54:46

Error,

új lendületet adtál. Lesz még.

ErrorFlynn 2007.07.11. 13:57:32

Connemarába vagy a halálba!

ErrorFlynn 2007.07.11. 14:41:01

akarom mondani Connaughtba vagy a pokolba! (_elsüllyed_)
de legalább a kötőszó stimmelt.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.07.11. 15:14:50

Hinnye Error,

téged az Isten is Sinn Féin-tagnak teremtett!

Fogadjunk, hogy neked sem Cromwell-kép lóg az ágyad felett.

ErrorFlynn 2007.07.11. 15:32:23

egy ideig lógott, hogy alvás előtt megköpdöshessem, de leszedtem, mert folyton azt álmodtam, hogy Brigid a nevem, ír vagyok, nagyon éhes, és krumplit keresek az oldalszütyőmben, de csak köveket találok...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.07.11. 15:39:58

Azt azért elmondom, hogy most készül az éhezéses poszt, holnap fent lesz...

ErrorFlynn 2007.07.11. 15:48:31

:-))
ez volt a hatodik érzékem, külföldiül irish sense.
süti beállítások módosítása