Bretagnei kószálásunk során számos - képeslapra, illetve turisztikai kiadványok első oldalára illő - képet készítettünk.

Az itt látható kettő azonban nem tartozik ezek közé.


Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy az állatokkal semmi bajom. Pár gyermekkori csínytevést leszámítva nem okoztam felesleges fájdalmat egyetlen emlősnek sem, és az osztrigát is csak azért nyelem le élve, mert nincs gerince, amit a fogaimmal elroppantva megrövidíthetném szenvedéseit, megrágni pedig képtelenség.

A most következő látvány azonban elégtétellel töltött el: igenis vannak olyan fajok, amelyek példányait csak éhínség idején lennék képes elfogyasztani, és elpusztításuk nem idéz elő lelkiismereti rohamokat.

A patkány bizony ezek közé tartozik. Ezt a gusztusos kirakatot egy bretagnei kisváros főutcáján sétálva fedeztük fel, miközben hangulatos kiskocsmákat, ódon hangulatú sikátorokat és burukkoló galambokat kerestünk.

A vitrinben a klasszikus, mechanikai alapelveken működő csapdák jelentették a fő látványosságot, amelyekbe egy-egy kitömött, kifehérített bundájú patkánytetemet helyeztek el a szaküzlet fejlett szépérzékkel megáldott tulajdonosai.

Persze a korszerű vegyipar is képviseltette magát a különféle mérgek és egyéb irtószerek segítségével.

A fő helyen egy félméteres, remélhetőleg kitömött vándorpatkány figyelte a forgalmat, mellette kis tájékoztató tábla a fontosabb tudnivalókkal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ErrorFlynn 2007.07.23. 12:02:59

a breton esete a patkánnyal... Lehet, hogy kiskorában megrágták a lábujját, azért a keresztes háború, meg a tetemkörítés kedvfokozónak.

dr. Wilbur Swain 2007.07.23. 19:05:52

nem rossz :)
most ragadom meg az alkalmat: imádom ezt a blogot, egyszerűen óriási

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.07.23. 19:18:20

Doki,

kitüntető figyelmed megtisztel. Folytatjuk.

diab 2007.07.23. 19:31:51

nem volt itt panaszkönyv véletlen? vagy csak az én lelkemet zavarja ez így ebben a formába meg egyáltalán?

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.07.23. 19:37:37

diab,

má' mé' kéne ide panaszkönyv? Te talán csíped a patkányokat? Na ugye.

Ami az egészségügyi vonzatát illeti, biztos fertőtlenítve volt minden tetem.
süti beállítások módosítása