Lévén, hogy az idő is melegszik egy kicsit, ráadásul a szakértők intézkedtek a "tovább" link megjelenéséről, rögtön jobb kedvre derültünk; kellemes érzés látni, hogy két valami azért mégiscsak működik ebben az országban: az időjárás és az Index blogsupportja.

Derűnknek azonnal hangot, azaz szöveget is adunk. Mai posztunkban azon - minden bizonnyal - roppant keveseknek kívánunk némi fogódzót adni, akik előre kitervelten arra készülnek, hogy meglátogatnak egy amszterdami coffeeshop-ot. A téma komplexitása miatt valószínűsítjük, hogy tanácsainkat legalább három folytatásban leszünk kénytelenek nyilvánosságra hozni.


A teljes Amszterdam-posztot ide kattintva olvashatod!

 

Csuri / Bariildi 2007.09.07. 22:23:47

A "honnan ismered fel" témához csak azt szeretném hozzáfűzni, hogy csukott szemmel sincs semmi gond, vagyis nem kell a vizuális jelekre koncentrálni: ha elmésu egy CS előtt, rögtön érezni fogod az illatot.
Van az a kanális, amelynek mindjkét partján bárszéktől a fotelig mindenféle ülőkén csücsülnek a lányok, na, ott ennek az illatnak nyugodtan neki lehet támaszkodni, megtart!
Szintén a füsthöz és annak sűrűségéhez kapcsolódik, hogy ha nem akarod kipróbálni a füves cigit, de azért mégiscsak kíváncsi vagy, elég bemenni egy nagyobb CS-ba, esetleg annak is a legfelső emeletére, és iszogatni egy üdítőt. Oxigén helyett ott kizárólag marihuána füst van, passzívan kipróbálhatod, és mégis ellenálltál.
Ebben az esetben összejöhet a ...ni is meg szűznek is maradni :)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.08. 12:46:59

Hmm, érdekes poszt:) Gondolom csak olvastátok vagy meséltétek nektek is:) Mert ugye, jogkövető magyar állampolgár köteles betartani külföldön is a Magyar Köztársaság törvényeit, hiába enyhébb a tartozkodó országban:)

No, de a viccet félretéve nagyon jól sikerült. Nemzeti radikális évfolyamtársam volt nemrég Amszterdamban, és empirikus kutatást végzett a liberalizmusból több helyen ( kivéve a tulipán piacon), és ő is hasonlókat mesélt. Viszont a főnök nem kell füstölgő cigit tagadjon, elég ha sütit eszik:)

Az elejéhez még annyit ( különböző szubkultúák, zene szerint stb.), ez az ami meggyőz engem, kis hazánkban ezt is sikerülne elkúrni, csak h divatos szóhazsnálattal éljek, mert mire menne be a magyar? Solymos Tónira és Győzikére. Maga lenne a vég. Jimmy Hendrix pedig...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.09.08. 13:22:11

Hja,

elképzelek egy Zámbó Jimmy- vagy Lagzi Lajcsi-coffeeshopot. Esetleg egy olyat, ahol reggeltől estig Fásy Ádám és vendégei énekelnek, különös tekintettel Bunyós Pityura.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.09.08. 13:26:47

És persze hogy minden itthoni normát betartunk külföldön is. Ez alól csak a jobbkézszabály jelentett kivételt a brit szigeteken; azóta is rettegek, hogy kiderül.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.08. 13:53:45

Éljen,nem látszódnak a kommentek, fatal error rlz

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.08. 13:54:44

csurtus 2007.09.08. 13:26:47
Tőlem nem tudja meg senki;)

h734790 2007.09.08. 17:04:04

Én is idén nyáron voltam Amszterdamban. Életemben nem éreztem ilyen jól magam idegen országban: a hollandok (amszterdamiak?) zavarbaejtően kedvesek, vendégszeretők és toleránsak. A cikket kiegészítendő néhány saját megfigyelés:

A CS-ban nem érdemes space cake-et és/vagy előre sodort joint venni. Ezekből ki van spórolva minden anyag, és az utóbbi ráadásul olyan dohányból van, hogy megfulladsz a köhögéstől tőle.

Az olcsó fű nem jó (rossz ízű, gyenge), érdemesebb a középkategóriától fölfelé választani. (Mindezeket persze, izé, mesélték a shopban...)

A CS-okon kívül vannak ún. Smart Shopok is. Itt gombákat és egyéb pszichedelikumokat kóst..., ühüm, csodálhat meg a jogkövető magyar vendég.

Szerintem ne próbálkozzatok a holland sörökkel, igyátok a mindenhol kapható belgákat, pl. Leffe Triple, Duvel stb. (Végre valami legális dolgot is javasolhatok...)

2007.09.08. 18:53:00

És sok sok soooook éve, megy ez ott kint, kulturáltan, higgadtan, és nem lett egy generáció sem behülyült füves, vagy heroinista, és még a nőknek sem a kurvázás a legvonzóbb... Jah igen, mert ott azt is tudják kulturáltan csinálni. És nem hallok több holland bűnözöről,akiket elcseszett volna a \"világuk\" És nem látok több tini-anyukát sem, a sexuális libaráltságuk ellenére sem.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.09.09. 19:25:18

Köszönjük a hozzászólásokat és a tanácsokat. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ismerősök ismerőseinek az ismerősei mesélték a tapasztalatokat, s ti csak ezeket adjátok tovább.

Jöhetnek még!!!

XY 2007.09.10. 12:36:49

200x-ben bemenünk haverommal a De Dampkringben, ami a helyieknek is egy kedvenc helye.
A falon nhány fotó:
- a tulajdonos Brad Pittel
- a tulajdonos George Clooneyval
- a tulajdonos BP-vel és GC-vel, egymás vállát ölelve

Akkor nem értettem. Aztán láttam az Ocean's Twelve-t és leesett :)

e1 · http://beszoltam.hu 2007.10.08. 00:15:16

Viszont ez most nekem nem esett le... :(

csurtus 2007.10.08. 07:22:11

Nem ott forgattak jó pár jelenetet?
süti beállítások módosítása