Hát elérkezett a negyedezredes jubileum is. Igen, eddig 250 poszton keresztül igyekeztünk szerzői hitvallásunkhoz illő olvasni- és látnivalót letenni a retinátokra. A pezsgő már eléggé hideg (most hétfő este van, annak ellenére, hogy ez a poszt csak kedd reggel fog megjelenni, de ezt ne próbáljátok megérteni, irtó komplikált), úgyhogy túl sokat nem lopnám itt a napot.





A személyes komment-statisztikával úgy vagyok, mint annó Hasfelmetsző Jack az áldozatok feltrancsírozásával: semmi kedvem hozzá, de ha egyszer megígértem, sajnos nem tudok eltekinteni tőle.


Szóval eddig (2007. október 29., hétfő) 992 hozzászólás született. Ebből Csuri 21-et, Té 297-et abszolvált, természetesen versenyen kívül. Mindössze 7törpe egyetlen kommentjét voltunk kénytelenek törölni, ami alig 0,1 százalék ocsú; bármelyik ipari csúcsvállalat megirigyelhetné ezt az arányt.

És akkor jöjjenek az élenjáró olvasók:


Első helyen, egyúttal aranyérmesen 178 (egyszázhetvennyolc) kommenttel ErrorFlynn!!! (Ütemes taps). Ez olyan szép teljesítmény, hogy arról az ominózus alpesi vendégposztról itt és most ünneprontás lenne akárcsak említést is tenni. Tudjátok, arról beszélek, amelyikkel Error kereken két hónapja tartozik nekünk.

Dobogónk második fokán BányaPeat, akinek forró lihegése meglebbenti Error tarkóján a finom pihéket: Peat 159 hozzászólást tett le közösségünk asztalára.

Bronzérmes (ha osztanánk ilyet) Ildikó néni (Bárányi Sanya) lenne, aki - noha az utóbbi időben kezdeti lelkesedése mintha alábbhagyott volna kommentelés terén - a 42
hozzászólásával szép teljesítményt nyújt.

Negyedik Dani Csaba lett, aki később csatlakozott ugyan az olvasótáborhoz, de igyekezete példamutató: eddig 37 kommenttel emelte főleg a gasztronómiai és történelmi tárgyú posztok fényét. Lévén, hogy mintegy harminc éve ismerem őt, bátran kijelenthetem: más tudományok sem állnak távol tőle. Reméljük, ezen készségeiről és képességeiről továbbra is tanúbizonyságot fog adni.

Aran-ka hullámokban szokott felbukkanni nálunk, de akkor billentyűzetet is ragad: 31
kommentjével ötödik. Neki külön köszönjük a lelkesedését és dícséreteit, amelyek tényleg nagyon jól esnek!!!

Albert Laci a 22 bejegyzésével hatodik (és így a Forma 1-en éppencsakhogy pontszerző lenne). Erősen kezdett, de azóta mintha visszaesést tapasztaltunk volna! Igaz, ő az első vendégoldal büszke tulajdonosa, s ez egyfajta glóriát von a homloka köré.

Nagy csalódásaink egyike Tibi, akit hónapok óta nem láttunk errefelé. 17 hozzászólása a hetedik-nyolcadik helyre predesztinálja, holtversenyben a felvidéki Ivánnal, aki az 13e1 nickkel nyomult. Őt sem láttuk régóta. Reméljük, sem a Szentföldön, sem Szlovákiában nincsenek komoly internet-csatlakozási problémák, s távollétük kizárólag lustaságuk eredménye.

Nagy reménység Zig Zag, aki régi olvasónk ugyan, de kommentelni csak az elmúlt hetekben kezdett. Öreg rókák vagyunk bizonyos szakmákban, ezért érezzük, hogy a 300. poszt ünneplésén sokkal előkelőbb helyen tudjuk majd köszönteni. Már ha olyan országban tartózkodik majd, ahol ismerik a melegvizet és az Internetet.

Számos olyan olvasót ismerünk, akikről tudjuk, hogy reggelente velünk kezdik a napot, humoruk is van, mondanivalójuk is, meg ismerik a latin ábécé valamennyi egyezményes jelét. Innen is biztatjuk őket: kommenteljenek!

Eddig kilencszer voltunk az Index nyitólapján, s ebből kifolyólag sok egyszeri-kétszeri látogatónk akadt. Őket is üdvözöljük, már csak azért is, mert páran közülük állandó olvasóinkká váltak: október végére blogunk átlagos napi látogatószáma elérte a 160-180 főt, akik (ugyancsak átlagos naponta) 300-350 oldalletöltést produkálnak.

Mit is írhatnánk még? A keresőkifejezéseket egy másik alkalommal vesszük górcső alá. Köszönjük olvasóink hűségét, s reméljük, hogy a csurtus részvények virtuális osztalékának a jövőben is örülni fogtok. Mi azon leszünk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A.Laci 2007.10.30. 07:31:14

A Forma 1-ben az utolsó pontszerző hely a nyolcadik (az 1 pontot kap). Olvasatomban ez azt jelenti, hogy - ha pontszerző akarok lenni - lustaságomnak vannak még kiaknázatlan tartalékai. Ettől függetlenül gratulálok!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 08:35:53

A Forma 1 szabályzatával kapcsolatos jogos kritikát fogtam. Nem függ össze ezzel (nem vagyok haragtartó típus), de tájékoztatlak, hogy büntetésből 2 komment levonásban részesülsz.

Zig Zag 2007.10.30. 09:41:54

Kedves Csurtus,

1. A.Lacinak úgykell!

2. Köszönöm szépen, hogy mint feltörekvő reménységről megemlékeztél rólam is.

3. Egyre több jó posztot olvasok itt nálatok és mindíg találok néhányat a korábbiakból, amit még nem olvastam, de aztán teccik.

4. Már lázasan keressük a képeket odahaza, ami a GdF poszthoz szükségeltetik.

5. Magamban újabb és újabb kommenteket és visszapingeket fogalmazgatok és mindezt munkaidőben. Hurrá!

Zig Zag 2007.10.30. 09:45:24

Ja, és a térkép szépen pirosodik. Hogyan lehet ránagyítani - hogy a Seattle-i és a Vancouver-i kedves látogatók pöttyeit megkölönböztethessem egymástól?

A.Laci 2007.10.30. 10:54:33

Szerintem igazságtalanság az amúgy is halmozottan hátrányos, szórvány és kisebbségi létemet ezzel is tovább terhelni. Zig Zag-nak meg üzenem, hogy Szt.Péter a Menyország kapujában főleg a kárörvendőket szokta dorgálgatni.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 11:09:44

"Szt.Péter a Menyország kapujában főleg a kárörvendőket szokta dorgálgatni." - Bár nem hozzám címezted, de úgy érzem, mint kárörvendő egyén, fontos megjegyeznem( no meg hogy utolérjem/túlszárnyalljam Errort a 300. posztnál), hogy ezen tétel csak akkor jelent valódi fenyegetést, ha

A) kárörvendő személy eleve hisz egy felső entitásban
B) kárörvendő személy olyan életet él, amellyel a Mennyekbe kerül eljövendő halálakor

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 11:49:15

Térképről Zig Zagnak és másoknak:

Földrészt be lehet hívni bizonyos nagyításban (sima katt a térképen), de az a 40-50 mérföld (?), ami Vancouver és Seattle között húzódik, szerintem nem elég a megkülönböztetéshez...

Mindenkinek:

A kárörvendők közvetlenül a bigámisták és a kevélyek mellett kaptak körletet a tisztítótűzben.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 11:51:09

És még egy gondolat, ami bánt a térképpel kapcsolatban:

Mivel érdemelték ki ezek a tetves csehek, hogy a brit szigetek mellett csak nekik van ország-nagyításuk a ClustrMaps-nél?!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 12:24:48

Bigámiában sosem hittem, annyi anyóssal több. Melyik épeszű embernek van szüksége arra?

Csehekhez- én a sörre tippelek.

ErrorFlynn 2007.10.30. 12:47:58

nem tom ünnepeltetni magam, mert szégyenlem magam tényleg az alpokos izé miatt. pedig már tényleg csak egy darab fényképet kutatok, amire emlékszem, hogy tökjó lenne, csak lövésem sincs, melyik cd-n tárolódik. de! meg fogom basszus találni.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2007.10.30. 13:02:00

1. A.Laci-nak igaza van, de jólesett egy kis szurkapiszka. Tudom, tudom, legközelebb a jobb alsó madárfogást javasoljátok helyette.
2. Luciferrel a találkozót nem tervezem, sem pedig Szt. Péterrel (fn. D-209, ha értitek a célzást) ;-)
3. A csehekkel kapcsolatban a sör teóriát támogatom.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2007.10.30. 13:20:37

Aranka és az ő hullámai most is feltörtek.
(egyébként miutan RRS-ben olvasom, minden nap itt vagyok, csak nem minden nap kommentelek.)
Továbbra is szeretem ezt a blogot, és mit mondjak, igen jól esett, hogy megemlékeztetek rólam.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 13:22:07

A térképes sör-teóriához:

Tetszetős ugyan, de akkor Kőbánya miért nem kapott külön lehetőséget?!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 13:23:46

Csurtus,

a térképpel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Melyik jelű kódot másoltad be? A-B-C-D(-E)? Előre is köszönöm a segedelmet;)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 13:24:36

csurtus · csurtus.blog.hu 2007.10.30. 13:22:07

Erre had ne válaszoljak:D:D:D:D

ErrorFlynn 2007.10.30. 13:29:40

tegnap láttam Démon söritalt. asszem, Démon. valami nagynevű ("") magyar sörzetnek a szentségtelen változata.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 13:34:28

Peat,

az A-t. És nem tudtam ellenállni a kísértésnek: 17,99-ért két évre előfizettem a ClustrMaps + szolgáltatásra (nagyítható földrész-térkép meg archivált térképek).

ErrorFlynn 2007.10.30. 13:37:56

archiváltak? mennyire régiek? bírom a régi térképeket.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 13:40:36

Error,

milyen helyeken jártsz te, hogy ilyen dolgokkal szembesülsz?!

Már látom: holnap azzal jössz, hogy láttál valakit, aki füves cigit szívott, jövő héten meg együtt mész kozmetikushoz valakivel, aki nem hisz a feltámadásban...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 13:41:22

Oh, szóval ez ilyen extra cucc. Na tessék, a beetetés.

Gyerekkorban drogprevención mindig mondták, hogy vannak olyan emberek, akik beetetnek valami kis egyszerű dologgal, ingyen megkapod az anyagot, majd ha rászoktál, a többit pénzért kell megvenned. Én az életben nem tlálkoztam ilyenekkel, bármennyire is kerestem, jártam iskolról-iskolára, hátha van ilyen mégis. Erre tessék. Mégis vannak, csak nem csábítószerekkel.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 13:42:20

Oh, szóval ez ilyen extra cucc. Na tessék, a beetetés.

Gyerekkorban drogprevención mindig mondták, hogy vannak olyan emberek, akik beetetnek valami kis egyszerű dologgal, ingyen megkapod az anyagot, majd ha rászoktál, a többit pénzért kell megvenned. Én az életben nem tlálkoztam ilyenekkel, bármennyire is kerestem, jártam iskolról-iskolára, hátha van ilyen mégis. Erre tessék. Mégis vannak, csak nem csábítószerekkel.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.10.30. 13:45:13

Mijazúristennek küldte el ez kérszer? Blogmotor monnyon le

ErrorFlynn 2007.10.30. 13:48:54

beetetnek térképekre? hű. ehhez már ravaszság kell :-))
a Démon-nedűt egy teljesen hétköznapinak tűnő belvárosi lakásban pillantottam meg, de visszagondolva több gyanússág is volt ott. vörös színű falak, lágyan lengő, sötét függönyök... minden sarokban pár üveg vodka...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 13:52:20

Vörös színű falak?

Remélem, nem nyaltad meg.

ErrorFlynn 2007.10.30. 13:58:39

a vodka nyalintanivalóbbnak tűnt. igazi KLM-es repivodka, kéktetős házikót formázó cseréppalackban.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 14:15:41

Hogy te milyen körökben forogsz, Error... Vörös falak, holland repülősvodka, Démon sör.

Bőrfotel is volt? Meg plazmatévé?

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 14:17:16

Ez igen! Nyomjatok egy frissítést a térképen: Brazíliából már két olvasónk is van, nem beszélve arról, aki Madeirától északra úszik a zóceánban.

ErrorFlynn 2007.10.30. 14:19:47

bőrfotel volt. tévéből egy kb. 25 cm-es domborképernyős... a szekrénybe rejtve. :-)

ErrorFlynn 2007.10.30. 14:22:03

azért csehország közelről eléggé elmosódott, mint egy jófajta soknapos spenótfőzelék.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2007.10.30. 14:55:15

És azt figyelitek, hogy Vancouver/Seattle konglomerátumban is bővül az olvasóközönség.
Csurtusnak: mindannyiónk által igen tisztelt és szeretett Margit tanárnőnk lakozik mostanság arrafelé. Ha olvassa a blogot írjon kommentet!!!

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2007.10.30. 14:57:25

Most már csak a távol-keletre kéne valahogy betörni...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 14:59:41

Margit az óceánon?!

Tanárnő, TESSÉK ERŐSEN KIABÁLNI!!!

ivcsek · http://balaton.blog.hu 2007.10.30. 17:30:07

Olyan vehemenciával nyomjátok, hogy bizony teljesítményszámba menne minden bejegyzéseteket olvasni, de így is néhanap ídőt szánva erre: gratula, le a kalpag, a folyamatosan hozott nivóért!
Kétségtelenül ez az egyik legjobb magyar nyelvű utazási blog!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 20:40:02

ivcsek,

ha nem lennénk ilyen edzettek, most belepirulnánk... Köszönjük. Vidd a jó hírünket a Balaton partjára is!

Bárányi Sanya 2007.10.30. 21:53:16

Hiába, tudtam, hogy T. a vejek leggyöngyebbike, aki még arra is képes, hogy az anyósa kommentjeit HIÁNYOLJA (még ha csak az utóbbi időben is...)
Nos részleges távolmaradásom oka, hogy nem csak a csurtus utazási blogot élvezem a maga szellemes mivoltában és dokumentáltságában, hanem a nagyon frappáns, kedves és a műfaj szabályait mesterien kezelő kommentelőket is, külön-klülön és összességükben. Sem a fiatalos szellemességükkel, sem az irigylésre méltó tájékozottságukkal (főleg sör, fű és vodka témában)nem kívánok versengeni, mert nem is volnék képes!
_mély sóhaj, spondilózis határáig lehajtott fej és krokodil könnyak, -cseppentés után_
Meg minden kommentem lényege és refrénje az, hogy marhára büszke vagyok az okos, szép és szerény gyermekeimre, - de ezt nem lehet állandóan hirdetni!
Ez a hivatalos kinyilatkoztatás most megteszi a következő 50 poszt erejéig... Inkább olvasok, ti csak írjatok! kommentet is.

Bárányi Sanya 2007.10.30. 21:57:01

Ez a masina sztrájkol, hogy ne mondjsm szabotál engem, már a második kommentemet zabálja meg!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.30. 22:10:50

Megvannak a kommentek, ne tessék nyugtalankodni, csak nagyon lusta a blogmotor.

Dani Csaba 2007.10.30. 22:18:17

Őszinte elismerésem a megnyugtatóan állandó (magas, szinvonalas)teljesítményért. Ne hagyjátok abba, de még csak ne is lankadjatok. A világ nem ugyanolyan nélkületek...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.10.31. 09:17:58

Ejnye, Csaba, pedig te nem vagy az a hízelgő típus...

Abbahagyásról szó sincs, lankadásról is csak bizonyos területeken. He-he.

Köszönjük.

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2007.11.01. 18:06:00

Zig Zag,

a nagyított térképen már látszik, hogy Vancouverből figyelnek minket és nem Seattle-ből.

mentula 2007.11.08. 17:02:35

Mivel látom, hogy szíveteken viselitek a blogotok olvasottságát, sőt, az olvasók földrajzi megoszlását, valamint, hogy milyen rögös úton találtak ide, hát adatokat szolgáltaltatok.

Ahogy én ide találtam, arra mondhatják, hogy a keresési-találati relevancia 100%-os.
Pár hete volt szerencsém Rómában járni, ami nagy hatással volt rám, így szerettem volna olyan oldalt találni, ahol mások osztják meg hasonló élményeiket. Tudjátok ez amolyan nosztalgia, miazmás.
Volt pár elvárásom, amikről egy pillanarig sem gondoltam, hogy teljesülnek, úgymint : lehetőleg minél részletesebb beszámolók, nem csak a "kötelező látnivalók" kategóriában, lehetőleg történelmi, építészeti és művészettörténeti áthallásokkal. Titkon pl. ilyeneket gondoltam, hogy az se baj, ha adott esetben csupán az Angyalvárról több poszt készül :) Esetleg a kajákról, piákról is megemlékeznek, neadjisten, erős vonzalmat éreznek az ókrori Róma történelme iránt.

És lőn, ide jutottam, gratula.

Esetleg a gasztronómiai és ivászati vonalat lehetne erősíteni, a vino della casa-k csodálatos és sokszínű világával, a helyi sörök, tömények elemzésével, de szívesen olvasnék a Trastevere rejtelmeiről stb. Persze az eddigi tempóból és alaposságból nyilvánvaló, hogy még hónapokra elég muníciótok van a témában, így nem türelmetlenkedek :)

Úgyhogy csak avanti !

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2007.11.08. 17:17:22

Szia mentula!

Azt hiszem, minden blogger ilyen olvasóról álmodik, mint amilyen te vagy.

A gasztronómia-ivászat vonatkozásában megkérdezném, hogy mikor és hol tanultál gondolatolvasást?! Merthogy igen, erősíteni fogjuk ezt a vonulatot is a közeljövőben!

Térj vissza gyakran, és hozz magaddal még tíz olvasót...

csurtusék
süti beállítások módosítása