Mai posztunk megszakítja az azeri élményekről szóló írások sorát, azzal az előre kitervelt, galád szándékkal, hogy egy kis ízelítőt adjunk a világ gasztrosznobjainak egyik kedvenc ételéből (amit a békesség kedvéért nevezzünk inkább fűszernek), a titokzatos szarvasgombából.


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatjátok!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.01.15. 15:07:31

Én most kezdek visszaszokni a gombaételekre. Sok-sok éve, tán' a '90es évek vége felé elmentünk gombászni Libánba( Ti talán tudjátok, miről beszélek ;) ), és rengeteg hiripet szedtünk. Aztán gyerekként nyilván annyi juhtúróval megsütött gombát ettem, hogy egyből averzióm lett tőle :) Mára kezdtem újra kis adagokban enni, vagy ha benne van valamiben, akkor már nem zavar.

Viszont a Csuri által készített omlettes téma tényleg mennyei volt :) Csókoltatom ezúton is ;)

Burma · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.15. 16:56:37

Hagyjatok már az ilyenekkel. Marha pörkölt :)

Styxx 2010.01.15. 17:01:04

b+ Ezért Goldenblog különdíj jár, hogy bekombináltad a BKV csúcsvégkielégítéseket a szarvsagombba posztba:-))

És az egészben az a legütősebb, hogy teljesen logikus. Mi meg vadásszuk az akciós kecskesajtot:-(

Szerintem azért volt veletek olyan előzékeny az isztriai felszolgáló kiscsaj, mert nem kockáztat egy potenciális Michelin csillagot inspektor Csurtuséktól, attól meg pláne retteg, ha valamelyik blogon ejnye-bejnyét írtok róluk:-).

Azt nagyon jól tettétek, hogy bejártátok belső Isztriát, mert gyönyörű. Az igényes (és főleg módos) olaszok is tudják ezt. Egy autentikus belső-isztriai kő parasztház ára többszöröse a tengerparti ingatlanokénak.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.01.15. 17:55:24

@Styxx:

Hát nagyon remélem, hogy a hírnevünk kitart idén nyárig :-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.01.15. 18:05:38

Jajj, szerintem meg pont az a malac nem hiányzott volna a post közepéről. Amúgy tuti...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.15. 18:51:01

Tök jó bejegyzés volt, s közben állandóan azon járt az agyam, hogy mikor fogok már ilyet kóstolni, mert hetente találkozom vele említés szintjén, de a közelébe még sohasem jutottam :/

Had legyek OFF: valaki tudna nekem ajánlani pontos receptet shitake gomba elkészítéséhez szushiba? A pincér olyanokat mondott nekem, hogy cukor, szójaszósz és halpor (dashi), de a mértékegységeket nem tudta...

juditmanó 2010.01.15. 19:21:37

tiboru, ismét kiváló a poszt!
Szerintem a szarvasgombának akkor van afrodiziáló hatása, ha mondjuk egy jó, vajjal készült tojásrántottára reszeled amihez friss fehérkenyér és több pohár jéghideg pezsgő is jár, és a megfelelő személy készíti a reggelit:)))

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.15. 19:28:34

@juditmanó:

Köszi! És kiváló meglátás a vágyfokozó hatásról is :-)

francia sakk 2010.01.15. 21:30:06

Remek cikk volt, vadmalacostól, BKV-stól együtt. Külön köszi hogy nem hívtad növénynek!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.01.15. 22:18:36

@francia sakk:

Pedig nagy volt ám a kísértés, amikor megpróbáltam kerülni a "gomba" szó ismétlését :-)

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.01.17. 14:39:01

A BKV-s ötleten nagyon jót nevettem :) Gombához nem értek, de 1x kipróbálnám, bár a szag kissé visszaveti a kíváncsiságomat.

paranoid T.R. marcipan 2010.01.17. 18:33:05

mindenki azzal jött, h föld íze van. és tényleg. zseniális:) néhány bankot mondjuk ki kell rabolnom hozzá, de ha ez megtörtént, gyakran az étlapra teszem:)

ha a kutyák is simán megtalálják, hogy-hogy nem vették még át a disznók helyét? a disznók megbízhatóbbak? Mert lehet, h hüjének néz, de nem eszi meg a kezem. és főleg, a gombát sem:) (mellesleg a hüjének nézést az enyém pl gombászástól függetlenül is tudja produkálni)

vén betyár 2010.01.18. 08:38:52

@Krajcs: Volt néhány étel, ital az életemben, amely be volt tervezve.Vagy húsz éve, irodalmi élményeim hatására azt mondtam, hogy az életben már kevés dolgot szeretnék, de ezek közé tartozik a gyömbérsör és a szarvasgomba.Azóta már megtanultam elfogadni, hogy szarvasgomba nélkül is lehet teljes életet élni.Most meg, hogy az ízén kívül csurtusnak köszönhetően már mindent tudok róla még nosztalgiaszinten sem tűnik hatalmas veszteségnek.
Azért egy kis gyömbérsörrel...