csurtus 2010.12.08. 10:00

Privoz - A húsosok (x)

Folytatjuk barangolásunkat az odesszai Privozon; ma a múltkori halasok után a húsos/felvágottas részleget próbáljuk bemutatni pár olyan képpel, amelyek (szerintünk legalábbis) még nem alkalmasak arra, hogy konyhaablakunk alatt vega olvasóink csendes tüntetéssel adjanak hangot  elemi felháborodásuknak, miközben fagyasztott karalábéfejekkel dobálják meg a  hóval borított grillsütőnket.

 

A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

Syolos 2010.12.08. 16:10:56

A sárga kendős derék asszony néha leborotválhatná a bajszát :D Bár, gondolom, ez helyi jellegzetesség lehet :)

Kullancs1983 2010.12.08. 18:11:09

@Syolos: -Miért hordanak bajuszt az olasz férfiak?
-?
-Hogy hasonlítsanak az anyjukra.

Most tüntettem el a tegnapi spagetti utolsó falatját is, de némelyik pultot elbézve mégiscsak férne még belém néhány falat...

Valerya 2010.12.08. 22:47:31

nagyon kifejezőek a képek :)))

szobatars 2010.12.09. 00:35:18

"A nő 80 kg felett kezdődik", tartja az ukrán mondás. DE hogy ennek van-e bármi köze a nálunk is ismert "a férfi 100 kg alatt csak karácsonyfadísz" mondáshoz..nos erről fogalmam nincs...

A megszokott átlagos (remek) poszt.

:-)

vén betyár 2010.12.09. 09:42:29

Én vagyok a hülye!Má megin éhgyomorra nézelődök itt...)

eMM2 2010.12.13. 06:42:34

Errefeké is ízfokozóval készül a felvágott?

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.12.13. 09:34:53

@eMM2:

Hát sajnos a globalizáció az globalizáció, a vegyipar meg vegyipar...

Voltak azonban kifejezetten házinak kinéző felvágottak is; feltételezem, hogy azok mentesek a kemikáliáktól. Mindenesetre ezek (mármint a házinak tűnő cuccok) drágábbak voltak a többieknél.

eMM2 2010.12.13. 13:40:10

@csurtus:

Ez már náunk is így van általában ez az úgynevezett "prémium" kategória ugye csak győzd kifizetni.De azért mert valami méregdrága még lehet benne ízfokozó érdemes figyelni.Jellemző hogy pld a németekkel már nem nagyon lehet megetetni a műkaját az arra a piacra szánt felvágottaknál már érdekes módom tudnak jódozott sót is használni helyette még akkor ha történetesen a lengyeleknél készül a termék.Nálunk bezzeg a "magyar" pick is simán belepakolja a felvágottaiba a sok vackot.

doncarlos 2010.12.14. 20:59:27

És erre a rengeteg árura igény van ott? Mert -kis túlzással - mintha egy egész országot látna el ez a piac. Igaz ez az előző posztra is, a halakról.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.12.15. 22:02:31

@doncarlos:

Ne feledjük, hogy Odessza egy egymilliós nagyváros, ráadásul (enyhe túlzással) a Privozra jár bevásárolni az egész Délkelet-Ukrajna + a fél Moldova...