A portugálok ismét meglepetéssel szolgáltak, mintegy bizonyítva, hogy mennyire urbánus népség. Azt vettük észre ugyanis, hogy a vasárnapi piknikezés során, amikor az egész nagycsalád (minimum 8-10 ember) kivonul a zöldbe pihenni, nos, ilyenkor sem mennek 6-8 méternél messzebbre az aszfaltúttól. Képzeljetek el egy tökre vagány erdőt, tisztásokkal meg minden egyéb hasonló összetevővel, és portugál barátaink ott nyüzsögnek az út mellett, kiteregetik a kempingszékeket, előveszik a szendvicseket meg a behűtött italokat, kártyáznak, dominóznak, harsányan beszélgetnek – és mindezt köpésnyire az úttól..!


Vagy az van, hogy rettegnek a vérszomjas vadállatoktól, szatíroktól, földönkívüliektől, kommunistáktól, fasisztáktól (nem kívánt törlendő), amelyek/akik az erdőben bújkálnak, vagy (kettes számú lehetőség) súlyos betegek lesznek, ha szervezetük perceken keresztül nem kap elég ólmot és szénmonoxidot. Más magyarázatot nem sikerült találnunk.
Oké, vannak gyönyörű piknikező helyek is, amint azt itt felül láthatjuk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2011.10.17. 13:11:01

Egyébként hogyhogy nem a postR-re rakod ki?
Ja, kérem, a portugálok és a piknik. Valóban elképesztő, mennyire kevés természetjáró gén maradt bennük a XX-XXI. századra, lehet, h ez abból fakad, h nagyon sokáig muszáj volt nekik gyalogolni, és a hirtelen gazdasági fellendülés a 80-as években totál leszoktatta őket minden egészséges tevékenységről. Pl falusiak is képesek kocsival meg motorral menni a kávézóig. Nota bene, a válság pozitív hatást gyakorol rájuk, mert már nincs annyi pénzük, h a budira is kocsival járjanak.
Amúgy mesélhetnék a vakok és gyengénlátók úgynevezett kirándulásairól is (amelyeken a férjem révén vehettem részt), az egynaposak kb úgy néztek ki, h elbuszoztunk a célpontig, és ott ettünk. Aki akart, étteremben, aki meg nem akart annyit költeni, addig piknikezett. A csúcs ebben a Viseu-i piknikünk volt, egy kies helyen véletlen pont ott táboroztunk le (mi, a vakok társasága), mint a süketnémák. És ne tudjátok meg, mennyire vágytam a süketnémák közé, mert ott végre csönd volt!!! A gyengénlátó truppnál hangosabbat elképzelni nem tudok. :-)

pobeda 2011.10.17. 15:42:51

Szép hely.
Nekem jó hogy itt van, mert Radaron tudom követni van-e hsz.Igaz mindkettő benn van a könyvjelzőkben.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.21. 09:41:43

@Gloria Mundi:

A postR időről időre kiveri nálam a biztosítékot :-)