csurtus 2007.06.11. 07:54

Madeira - miradouro

A madeirai utakon autózó turista gyakran találkozik egy rejtélyes felirattal: miradouro. A felirat olykor egy nyíl társaságában látható. Nem akarom túlzásba vinni az olvasó amúgy is pattanásig feszült idegeinek további hergelését, ezért gyorsan elárulom, hogy a miradouro azt jelenti: kilátó.


Ez egy olyan hely, melynek több, egyidőben fennálló (matematikusoknak és büntetőjogászoknak: konjunktív) feltételnek kell megfelelnie:

1.) Egy forgalmas, meredek és kanyargós út mellett található
2.) Négyzetméterenként legalább három turista nyüzsög rajta
3.) Kicsit romos kőből (vagy elrozsdásodott drótból) álló mellvédjének támaszkodni életveszélyes
4.) Közvetlen környezetében legalább további két miradouro található
5.) Egy legalább háromszáz méter mély szakadék szélén van
6.) A nők megmagyarázhatatlan vonzalmat éreznek irántuk
6.) Nincs árnyék
7.) Pisilni nem lehet, mert mindenki bámul

Nos, a szigeten eltöltött nyolc nap alatt a kilátók mintegy tíz százalékát tekintettük meg, ami úgy 50-60 helyszínt jelent. Férfitársaimat figyelmeztetendő kötelességemnek tartom kihangsúlyozni, hogy ha nem vagyok olyan határozott, kemény és akaratát tűzön-vízen keresztül érvényesítő fickó, Csuri további négyszáz miradourot tett volna a magunkévá. Úgyhogy ha nők társaságában járnak arra, készüljenek fel a kihívásokra.

Szó se róla, egy ilyen helyről rengeteg vizet, sziklát és levegőt lehet látni, különféle szögekből. Vagyis csupa olyan dolgot, ami sehol máshol nincs, csak és kizárólag Madeirán.




 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bárányi Sanya 2007.06.13. 00:56:01

Ezek a miraurok tényleg megfelelnek a nevüknek, mert csodálatos kilátást biztosítanak, amint azt a mellékelt képek is bizonyítják! Igaza volt Csurinak!

tuskó 2007.06.13. 11:25:26

Csurinak MINDIG és MINDENBEN igaza szok lenni. De ezt Ildikó néni is tapasztalhatta.
süti beállítások módosítása