Mint 2 éve Portugáliába, most Madeirára is úgynevezett fly & drive útra mentünk, ami azt jelenti, hogy egy irodánál egyszerre vettük meg a repülőjegyet, a szállást (7 éjszaka reggelivel) és az autóbérlést, repülőtértől.
Nekünk ez az utazási forma a legmegfelelőbb, mert nem kell szállást keresgélni, de két szálláshely között teljesen szabadon döntjük el hogy hová, merre, mikor, hol eszünk és mikor, stb.
És mivel megérdemlik, igenis álljon itt az utazási iroda neve is: Aqua Travel, Sárvár.
Az egyik ok, hogy újra portugál vidékre mentünk, épp az volt hogy a 2 évvel ezelőtti út olyan profin klappolt minden részletében, így joggal bíztunk benne hogy most is így lesz. Igazunk volt.
Ha portugál felségterületre mentek, érdemes velük menni: Aqua Travel. És istenbizony nem kapok jutalékot :)) Az senkit ne ijesszen meg hogy Sárváron vannak, nem kell odamenni - van emil és telefon és banki átutalás is a világon...

Most a szálláshelyeinket mutatom meg, amelyeket Tuskó a térképen be is jelölt.
Első éjszaka jó későn érkezik a repülő, féltem is hogy nem találjuk meg a szállást - de nem volt gond.
Reggel pedig a következő látvány fogadott:


Itt máris ízelítőt kaptunk a tengerpartok meredekségéből, és az is látszik hogy milyen szép fekete a kis "plázs". Ráadásul itt a fekete nem is homok, hanem tojás nagyságú kavicsok.

Hogy fürödni hogy lehet lejutni erre a kis partszakaszra, azt nem tudom. Lehet hogy azoknak van fenntartva, akik ott lent születtek...
Nem azért, de Funchalban több helyen is van lift ami levisz a hasonló helyekre...










A második éjszaka Santana közelében laktunk, egy panzió-szerűségben. A szállás maga felejthető (de azért rendben volt ez is), a kilátás pedig még csak messziről mutatja az igazi hegyeket. Madeirai viszonylatban olyan, mintha még a síkságon lennénk...



















A harmadik éjszaka az Encumeada hágónál már tényleg hegyek között voltunk, és a szálloda is szuperhely. Itt ünnepeltük Té szülinapját, és itt sétáltam a környező hegyek levadácskái mellett.










És séta közben ilyen látványt nyújtott a szálloda.



















Meg ilyet...












Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása