Az úgy történt, hogy ültem a Johannesburg-Párizs útvonalon hazafelé repülő SAA gépen, balra tőlem a nagyon másnapos lengyel, jobbra a méginkább macskajajos dán kollégával (előző este volt a búcsúbuli..) és  csendben kornyadoztunk, olykor fel-felböfögve egy kis alkoholt. Az vesse ránk az első követ, aki nem így tett volna helyünkben.

A felszállást követő huszadik percben a tévéképernyők lecsapódtak, és egy roppant energikus női hang interaktív vetélkedőt javasolt az utasoknak. A monitorokon kérdések fognak feltűnni, mondta, három lehetséges válasszal, s a székek karfáiba beépített gombokkal lehet megtippelni a helyes verziót. A nyertesek ajándékcsomagot kapnak.

Nosza - gondoltam -, itt az ideje, hogy egyrészt megcsillogtassam közmondásos tájékozottságom, s így intellektuálisan megalázzam a gép többi utasát, másrészt pedig elképzeltem, hogy Csuri hogy fog örülni a minden bizonnyal jópofa és értékes cuccoknak.

Ötletemet a lengyel srác nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fogadta, a dán válaszra sem méltatott és kikérte a negyedik pohár vizet a stewardesstől. Sebaj, akkor nélkületek! - mondtam.

Felberregett a csengő (ez speciel nagyon rosszul esett) és jött az első kérdés:

Ki a Springbok rögbicsapat jelenlegi kapitánya?

A.) John Smit
B.) Schalk Burger Jnr.
C.) Percy Montgomery

Egy kicsit zavarba jöttem, mert kevés területen szoktam bizonytalankodni, de a dél-afrikai rögbibajnokság az egyik ezek közül.

Rövid gondolkodás után Percyre szavaztam, már csak azért is, mert a Montgomery családnév olyan harcos képzetet keltett bennem.











Hát ez nem jött össze.










A második kérdés biztosan testhezállóbb lesz - biztattam önmagam.

Ki játssza az Isidingo-ban Nan-t?

A.) Kim Engelbrecht
B.) Hlubi Mboya
C.) Natalie Becker

(Mint utólag megtudtam az egyik szolgálatkész utaskísérőtől, az Isidingo Dél-Afrika legnépszerűbb szappanoperája; egy-egy epizódját 10-12 millió néző izgulja végig, estéről estére; Nan pedig az egyik főszereplő).

Itt és most bevallom: Natalie-ra tippeltem, de meg nem tudnám mondani, miért.




Nos, itt is látható, hogy az a híres hatodik érzékem bevitt a csőbe.

Ha tudtam volna, hogy az a rohadt Nan fekete bőrű, a világ minden kincséért sem voksoltam volna Natalie-ra.

Innen lett volna szép nyerni, de az az igazság, hogy feladtam. Be kellett látnom, hogy nagyon sok bepótolnivalóm van az általános műveltség terén.



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ErrorFlynn 2007.07.02. 13:42:37

a dél-afrikai rögbiválogatottnak egy nagyon daliás, fehérszőke, gusztusos fiatalember volt a csapatkapitánya, valamikor nem sokkal az apartheid bedőlése után... a Newsweek egy cikkjéban láttam, ami persze az apartheid utáni első választásokkal meg a megváltozott helyzettel meg ilyen komolytalan dolgokkal foglalkozott, de én azonnal kimazsoláztam a cikkből a lényeget. :-)
süti beállítások módosítása