Coimbra (ejtsd Kuimbrö) AZ egyetemi város P-ban. Lehet, hogy amíg tart a tanév, nagy élet van és nyüzsi, meg ilyesmi, de most ezt nem tapasztaltuk, inkább kicsit unalmas, lanyha volt az egész – pedig turisztikailag is kitűnő helyekkel, terekkel megáldott, csak nincs kihasználva. Igaz turista is alig volt. Nehéz megmondani melyik az ok és melyik az okozat.

Az egyetem régi épületei lenyűgözőek, egy nagy főtér köré csoportosulnak, persze hegyen (naná), ahonnan gyönyörű a kilátás a városra.


(Álljon itt köszönet a fotósnak, aki ezúttal nem én voltam. Én filmeztem vadul, de nagyon rossz minőségű, amit abból ki tudok vágni...)


Habár péntek estefelé sétáltunk ott, az egyetemi épületek nyitva voltak, mindenki ki-be sétálhatott, úgy tűnt tartanak még a felvételi vizsgák. Minden terem, belső folyosó, sőt még a budik is be vannak borítva kézzel festett, többszáz éves azulejo-val, aminek a diákok nekidőlnek, felrakják rá a lábukat, stb., hiszen nekik ez a „suli”.
Az egész egyetemi negyed összességében nagyon sivár, kietlen, néhány hatalmas 60-as évekbeli épület is van, sehol semmi zöld, vagy egy presszó / kocsma vagy egy könyvesbolt, egyáltalán bármi a hivatalos épületeken kívül…

Vacsora az egyetlen olyan téren, lent a városban, ahol kint lehetett ülni a szabadban: a sült malac és a sült bárány kiváló volt körítésekkel együtt.












Coimbrában a folyóparti Astoria szállodában laktunk, amely nagyon patinás, tényleg 100 évvel visszavisz a múltba, a liftben például bőrkárpitos, felhajtható ülés volt, a liftház pedig cifra kovácsoltvas...

Itt tanított a már említett Salazar, akiről mindent, amit tudni érdemes,  leírtunk egy előző posztban.

És megragadom az alkalmat, hogy felkérjem azt az ismeretlen rajongónkat, aki a tavaly kölcsönkérte a Portugáliában filmezett két dévédénket, hogy haladéktalanul hozza vissza. Az az igazság, hogy nem emlékszünk, ki vitte el. De az ujjnyomatok megvannak, DNS-maradványokat rögzítettünk, úgyhogy fölösleges kamuzni: egyszer mindenki lebukik!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása