Mint azt már készségszinten tudjuk, Madeirán sok a hegy, sőt, igazából hegyből áll az egész.

Körbe még ennél is sokkal több víz van (ez vicces volt, de, igenis, vicces!!) tekintettel hogy ott locsog az óceján.

Namármost, a vízből a melegben pára lesz, felhő, ami gyakran beborítja a sziget alacsonyabb részeit, vagyis a partvonalat.

Valahogy így kell elképzelni - piros virággal és anélkül...):















                   

A teraszokról, amelyek végig barázdálják a kegyetlenül meredek hegyoldalt, no meg a kanyargózó utakról már volt szó, ez itt csak képi ismétlés.


Ha a felhők felett van az ember, könnyen lehet hogy hétágra süt a nap, és szinte hihetetlen, hogy ott a vattacukor alatt is van valami...

A következő két kép azért roppant megtévesztő, mert nem derül ki belőle, hogy ahol vagyunk az majd ezer méteres magasság, és a tejföl a szinte függőleges hegyoldalra tapadt rá, alatta pedig mélyen lent ott az ósön.





























Ez itt egy miradouro fölülnézetben (ugye még mindenki emléxik, hogy ez a madeirai kilátók neve?), egy magasabb helyen lévő másik miradouro-ból nézve, és mindkettőről fantasztikus kilátás nyílik a messze lent kéklő víztömegre. Vagy nyílna...


Benne lenni a ködfelhőben kicsit olyan romantikus, szomorkás, de semmiképpen nem kellemetlen érzés... Hideg nem volt, csak - egy nem várt fordulattal - nedves, nyirkos. Mint egy rosszul fűtött gőzfürdő.

Lent a parton pedig már egészen mesebeli hangulatot teremt, elszigetel a világtól, csak az a pár méternyi tér van, ameddig enged ellátni...

Lehet hogy ez az érzés tükröződik Tuskó arcán Jardim do Mar tengerparti sétányán a mellvédnek támaszkodva?

Vagy inkább az, hogy "na, Csuri megint elhozott valami istenhátamögötti kis faluba, most itt nézhetem a szürke tengert, miközben kicsapódik rajtam a felhő... ".

Vagy ki tudja...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása