A tervszerűen születő blogok lelkiismeretes készítői egyik szemüket állandóan a statisztikákon tartják. Ne tessenek ezen csodálkozni; az, hogy a kedves olvasók minek alapján bukkannak rá utazási naplónkra a világháló milliárdnyi bejegyzése között, mit keresnek és mire kíváncsiak, útmutatóként szolgálhat a közép- és hosszútávú megjelentetési stratégia kidolgozásánál.

Ismét górcső alá vettük tehát az elmúlt harminc nap vonatkozó adatait, s - mint eddig mindig - most is meglepetések értek.



1.) Mindenki életében maradnak örök kérdőjelek. Van, aki sohasem fogja megérteni a logaritmust, mások a személyi jövedelemadó belső struktúráját képtelenek elsajátítani, megint mások számára végérvényesen az marad titok, hogy miért és hogyan szól a rádió. Nos, ami engem illet, stabil rejtélyként szembesülök azzal a ténnyel, hogy a juharszirup szó miért szerepel továbbra is a blogunkra vonatkozó keresőkifejezések élén? Mi van abban az émelygős kenőcsben, ami ennyire fel tudja korbácsolni a magyar internetezők érdeklődését? Az elmúlt hónapban ugyanis 38 alkalommal írták be úgy a kanadaiak kedvenc édesítőszerének nevét egy keresőbe, hogy az kidobta a csurtus.blog.hu-t, majd ezt követően meg is tekintették.

A lista ezüstérmese szintén váratlan: a Csernobil szó második helyezése (jócskán leszakadva az elsőtől) 12 találatot kapott.

Szorosan a 21 évvel ezelőtti ukrán nukleáris katasztrófa védjegyévé vált település után Normandia kapja a bronzot a maga 11 pontjával.

Sorrendben a portugál+nyelv szókombináció bukkan fel (7), s az 5.-8. helyen, egyaránt 6-6 találattal a passió+gyümölcs, a falfestmények, az Obidos és a Csurtusék következik.

Kilencedik Fokváros a maga 5, tizedik a Porto+Moniz a 4 pontjával.

2.) Második nagy statisztikai témánk az, hogy milyen oldalakról kattintanak az emberek a csurtus.blog.hu-ra, magyarán: mely honlapok számítanak blogunk előszobájának. Itt már nagy döbbenetekre nem volt szükség:

Első helyen természetesen az anyahómpédzs, a blog.hu áll (1237), második az index.hu (555), ahol 20 órán keresztül a nyitólapon, ajánlott blogként szerepeltünk (ezzel már hencegtünk egyet). Harmadik a google.hu keresője (324), negyedik a forum.index.hu (136), ötödik a nemzetközi kereső google.com (74).

Kaptunk látogatásokat a madeira.lap.hu-ról (73), valamint a gasztro.lap.hu-ról (32) is; ez utóbbi fenntartója a napokban kért engedélyt, hogy blogunk "gasztronómia" cimkével ellátott posztjaihoz linket tegyen fel saját blogjára. Említést érdemel még a dublin.lap.hu, a maga 17, hozzánk átlódult olvasójával.

3.) Az elmúlt hónap legolvasottabb posztjai közül magasan kiemelkedik az első osztrigás (588 betekintéssel), de ez nem meglepő, mert az index erre csapott le, mint orosz vadászgép a grúz hegylakókra, amikor egy kurta napra kiemelt bennünket az ismeretlenség jótékony homályából.

Második Csuri vörös madeirás kép- és színkölteménye (152 olvasóval), harmadik a gdanski első bejegyzés (69), negyedik a párizsi operás (57), míg ötödik a viszkis ismeretterjesztő posztunk (52). Hatodik a kolozsvári kocsma (42), hetedik Obidos (34), nyolcadik Normandia 1.0 (33). A többivel most nem fárasztanék senkit.

Összegzésképpen: július 10. óta 1982 fő olvasott bennünket, ez naponta átlagosan 66 egyéni látogatót jelent (ha valaki egy napon többször ránkkattint, az ebből a szempontból csak egynek számít).

A bűvös PI-szám (page impression), ami azt mutatja, hogy hányszor jelent meg a monitorokon a blogunk, tehát a PI-szám az elmúlt 30 napban 5973, vagyis naponta kábé 200-szor (lefordítva: egy látogató átlagosan naponta háromszor nézi meg, hogy került-e fel újabb okosság).


Ennyit a statisztikáról. Örülök, hogy legalább olyan jól szórakoztatok, mint én.

És az érdekes számok után jöjjenek ismét az unalmas fotók és beszámolók. Tartsatok velünk a továbbiakban is.

Csurtusék

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása