Csurtusék igyekeznek lépést tartani a korszerű blogírás követelményeivel. Ennek máris látható jelei vannak: megtanultuk ugyanis, hogy miként lehet kezelhetőbbé tenni blogunk kezdő oldalát azon olvasóknak, akik kicsit lassabb géppel (gyengébb mikroprofesszorral) rendelkeznek.

Mától ugyanis a kezdő lapon csak az adott posztok első (vagy első két) bekezdése lesz olvasható, az okosságok többi részéhez úgy lehet hozzáférni, hogy a "tovább >>" linkre kattintotok, ott, a bevezető rész alján. Mint a nagyoknál. Ezzel tehát könnyebbé válik az utolsó pár tucat poszt feltérképezése, és mindenki eldöntheti, hogy kíváncsi-e a beltartalomra.

Naná, hogy kíváncsi!!!

A másik újdonság, hogy (szintén mától) linkeket is tudunk beilleszteni a posztokba. Ez (reményeink szerint) interaktívabbá teszi a cuccot, bármit jelentsen is ez a jelző.

Van egy dolog, aminek nem találjuk a magyarázatát: az eredetileg zöld (Csuri) és fekete (T.) betűszín totál összekeveredett az előző posztok némelyikénél, így ez már nem jelenthet megkülönböztetést a két szerző vonatkozásában. Ettől függetlenül törzsolvasóink rendelkeznek azzal a képességgel, hogy meg tudják állapítani: kinek a posztjáról is van szó. Nem mintha nagy jelentősége lenne, hiszen a Csurtus-páros mindkét tagja maradandót alkot.

Láthatjátok, hogy nem henyéléssel töltöttük a hétvégét. Sajnos. Ráadásul a hűtőszekrényünk is tönkrement, úgyhogy ha esetleg az adományokkal igyekeznétek, nagy könnyebbség lenne.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e1 · http://beszoltam.hu 2007.08.27. 17:26:59

Általában ami lassítja az oldal betöltését az nem a rövidített szöveg, hanem a sok kép. Én már csak tudom, elvégre nálam a kezdőoldal néha megvan 1MB is. :D

csurtus 2007.08.27. 18:17:51

Hát igen; a képek 95 százaléka ezzel a "tovább" módszerrel lekerül a főoldalról és csak az látja majd, aki rákattint.
süti beállítások módosítása