Ahogyan azt már írtuk az első korfui posztunkban, Korfu természeti környezete és kocsmáinak italválasztéka képes kielégíteni a legszofisztikáltabb ízlésű angol kikötői munkások legkényesebb elvárásait is. Talán ennek tulajdonítható, hogy a kifejezetten kulturális (értsd: alkohollal szoros összefüggésben nem lévő) programokon Őfelsége II. Erzsébet alattvalói közül viszonylag kevesen vesznek részt. Bezzeg a német nyugdíjasklubok és az errefelé is megkerülhetetlen japán autógyári munkások szervezett csoportjai...


 

Voltunk egy hajókiránduláson, ahol tényleg ilyen öblök tucatjait látogattuk meg; ezek egy részében ki is kötöttünk.

Az, hogy a víz színe valószerűtlen, még ezen a beszkennelt fotón is látszik.






Csuri Madeirával kapcsolatban már leírta egyszer, hogy milyen döbbenetes színváltozásokra képes az Atlanti óceán. No, tájékoztatom a nagyérdeműt, hogy ettől az Adria déli csücske (asszem Ión-tengernek hívják a görögök) sem marad el; a kék, a zöld és a türkiz minden elképzelhető árnyalata jelen van a sziget körül, s ezt még Albánia riasztó földrajzi közelsége sem képes negatívan befolyásolni.

De hogy ne csak a Természet, hanem a Történelem, illetve a Giccs Istene előtt is hajtsunk fejet:





Emlékszünk ugye Sissire, illetve madeirai nyaralásaira? Hát kedveseim, az a helyzet, hogy ez a nyughatatlan asszony nem elégedett meg a funchali hosszú hétvégékkel: Bécshez kicsit közelebb is szeretett volna magának egy átmeneti ingatlant. És melyik szigetet szemelte ki magának? Igen, eltaláltátok: Korfut.





Gastouri mellett építették fel a császár- és királyné kívánságának megfelelő stílusban. Nem vagyunk műépítészek, ezért csak igen szőrmentén merjük körülírni. Szóval Sissi erősségei között nem igazán lehetne felsorolni az architekturális esztétikát. Az Achilleon (Sissi kedvenc görög hőséről, Achilleuszról nevezte el a birtokot) eléggé giccses és eklektikus palotácska; szerencsére a körülötte elterülő őspark és botanikus kert egyvelege nagymértékben enyhíti a sokkot.

Ennek ellenére érdemes megnézni, hiszen - mint azt már fentebb említettük - itt egészen elviselhető arányúra csökken a tajtrészeg, fociklub-indulókat éneklő brit turisták aránya.

Az oszlopcsarnok (amiről nincs képünk, de a neten biztos van belőle százezer) olyan, mintha római lenne - ez szerintünk nagy parasztság volt Sissi részéről Görögország egyik szívcsücskében.


Természetesen a kertben fő helyen láthatók a császárnői kedvenc, Akhilleusz (Akhillész) szobrai. Ez itt csak az egyik, van egy másik is, ahol éppen sarkon lövik egy nyílvesszővel, ami ugye végzetessé vált számára.

Aki gerjed arra, hogy régen halott történelmi személyiségek használati tárgyait megszemlélje, a palotában kiállított Sissi-tárlatot biztosan élvezni fogja.

Miután a császárnét 1898-ban bizonyos Luigi Lucheni, anarchista foglalkozású olasz szíven szúrja egy kihegyezett ráspollyal, az Achilleont második Vilmos német császár veszi meg - úgy látszik, a germán nyugdíjasok már akkoriban is nagyon buktak a korfui hangulatra.




De nemcsak ők. Nekünk is nagyon tetszett; a mellékelt képen kicsit látható Csuri például állítja, hogy az a fíling, amit egy-egy korfui öbölben folytatott úszás során érzett, semmi mással nem pótolható.

Szerintem meg dehogynem: például azzal, hogy egy ilyen öböl partján az ember árnyékban fekszik, hideg sört kortyolgat és néha-néha elbóbiskol.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 11:55:38

Ezt én sem értettem soha, mi olyan izgalmas, hogy egy meghalt személynek a tárgyait nézegetni. Nézd, az ott Napoleon alsó nadrágja, nézd, az ott Sztálin imakönyve...

ErrorFlynn 2007.09.11. 12:12:52

nem tom látni, amit írtál, Peat, de az elhunytak tárgyait illetően elég elrémítő tapasztalatom volt Bergamoban, a Garibaldinak szentelt múzeumban, ahol terjedelmes olasz szövegek és nagyméretű, olasz nyelvű oklevelek 3-4 termet kitöltő halmaza után hirtelen felbukkant Garibaldi hajkeféje, aztán maga a haj is, illetőleg egy fürt, takarosan átkötve valami kis szalaggal. boááááá. azóta Garibaldi összes férfias forradalmi vonzerejét elvesztette számomra.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 12:49:19

Error, kétlem, hogy lehetne látni az általam írt dolgokat, de tökéletesen rátapintottál arra, amit mondani akartam. Napolenról ugye tudjuk, ő volt kora Gyurija ( nefürgyé le), szóval ez sejtet dolgokat róla. Sztálinról pedig nehezen tudok elképzelni imakönyvet, de amiért adott esetben valaki megpróbálná eladni, biztos lennének elégedett vevők. Mondjuk nekik egy történelemkönyvet is adnék,grátisz

ErrorFlynn 2007.09.11. 12:58:56

akkor Napóleon keze azért volt mindig a kabijában, mert vakaródzott? és azért volt olyan kis viszketeg személyiség?
(mennyivel kellemesebb lenne erről egy azúr/türkiz korfui öböl partján eszmét cserélni, hjajj.)

Dani Csaba 2007.09.11. 13:01:05

Ugye lesz szó St. Spiridonról is? Imádom, ahogy kedvenc ortodox vallásom szentjei kb. 1-1,5 évezreddel később lekoppintják egyébb jött-ment keresztény irányzatok (pl. katolikus) szentjeinek cselekedeteit. Csontjaikat pedig hol kilopni kell, hol pedig évtizedekig bolygó hollandiként úszkálnak vízhatlan koporsókban... Szóval, érdekes egy világ, na!

ErrorFlynn 2007.09.11. 13:32:19

ótejóég, végre!
meddő, fórumozással és blogkommenteléssel eltöltött hónapok után, végre megcsillan az értelem fénye valakiben... talákszunk a a kapuban, rohanok a fürdőrucimér'. :-))

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 14:30:11

:) Viszont ha kérhetem, csomagolj nekem is egy harisnyát, mert még be kell ugranom a bankba pénzt felvenni;)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 14:49:50

Na már most,nekem baszakszik csak, és nem írta be, amit küldtem? Hmm,hmmm.

Na szóval, mégegyszer:

Error, máris indulok, csak csomagolj nekem is harisnyát, mert még be kell ugranom a bankba pénzt felvenni;) Meg aztán, ne csomagolj túl sok ruhát:P

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 14:50:50

Igen,mostmár látom, csak nekem baszakszik, mire ez elment, addig a másik is. Blogmotor, oanyádat...

ErrorFlynn 2007.09.11. 14:57:23

ha elég sok pénzet veszel fel, leszek olyan rendes, és még lyukat is hasítok sk. a harisnyába:-)
és majd ülünk kinn az azúr partokon, és valami olyan blogot olvasgatunk, ahol kőbánya-kispestről vannak felhelyezve érdekfeszejtő képek. belga sörökkel és ír viszkikkel körbebástyázzuk magunkat, és néha elbambulunk arrafelé, amerre rómát sejtjük, és meglengetjük az üres palackokat kis üdvözlésül. ha már elég sokat ittunk, kurjongatni is fogunk arra, amerre rómát sejtjük, hátha csurtusék visszakurjantanak.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 15:05:03

A lyuk lenne a kisebb gond, inkább az alibivel szolgálj;) Valóban annyi pénz kell, hogy addig maradhassunk kint, míg elévül az egész dolog:) Szóval köszönj el a családtól:D
Abban viszont biztos vagyok, ha eleget iszunk, akkor látni is fogjuk a partról csurtusékat, amint visszaintegetnek nekünk:)

ErrorFlynn 2007.09.11. 15:20:31

Bányapeat · banyapeat.blog.hu 2007.09.11. 15:05:03
:-))
sziklaszilárd leszek, mint alibi. rokonaimnak küldtem körímélt. beraktam a fürdőrucit, a napszemüvegem meg a forrósortom. nyomás! irány a báránysültek hazája!

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2007.09.11. 15:31:13

Vigyetek engem is!
Tudok egy csomó hasznos dolgot...hmm:)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 15:50:44

Én már rajta ülök a fapados járaton, a 49es villamoson. Mondd, hogy merre térístsem el

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 15:53:24

Beszédesné Hoffenbauer Aran-ka · aran-ka.blog.hu 2007.09.11. 15:31:13

Regélj, mivel vennénk hasznodat;)

ErrorFlynn 2007.09.11. 15:57:32

már itt futok az utsó kocsi mögött, mindjárt felszökkenek a peremre... el kell kapjál, mert lehúz a napszemüveg.
nagy-nagy szükségünk lenne valakire, aki tud báránysültet sütni (és bárányt szerezni hozzá). a salátát felvállalom.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2007.09.11. 16:12:11

Beszélek 6 nyelven...
de minden másra is hajlandó vagyok:)))

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 16:16:11

Akkor azt hiszem, a vadászás, mint ősi férfi mesterség, rám hárul. Hmm, akkor Aran-ka második feladata a báránysütés lesz. (az első a bankrablás, amiből finanszírozzuk az utat) Mi járó motorú villamossal fogunk kint várni a bank előtt;)
Error, elkaptalak,de ne húzz le, jaaaj. Huh, ez közel volt

ErrorFlynn 2007.09.11. 16:29:13

az jó is, ha Hoffenbauer-ka szerzi a pézt, a neve is elég ártalmatlan, meg majd kínaiul rabol bankot, senki nem fog ránk gyanakodni.
a villamosvezetőnek meg ígérünk egy kis ír viszkit meg egy képeslapot korfuról, ha a bank felé kanyarodik. (jelzem, közfeltűnést keltettem a 49-esen a fürdőruhámban...)

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 16:32:14

Nem pocsékolunk az ír viszkivel holmi villamosvezetőkkel. Ha 6éve repülőt tudtak vezetni, akkor egy villamossal mi is boldogulunk.
Rendben, a terv akko kidolgozva. Óra indul

ErrorFlynn 2007.09.11. 17:06:48

nem aszondom, hogy adunk, csak hogy ígérünk...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 17:14:04

Jól van, az más. Innentől azonban minden Aran-kán múlik. Ha még holnap is itt leszünk, akkor minden az ő hibája. Kiszálkázzuk az aranyhalaid... :D

Csuri / Bariildi 2007.09.11. 20:08:29

Jesszuska, gyerekek mit össze csacsogtatok nekem!
Összefoglaló válasz elfoglalt Csuritól (Té nem érhető el elektronikusan).
Bányapeat: sörözés élőben sztem Tének is okés... Majd kinyilatkozik ha előkerül.
Aranka: hát még én hogy várom Rómát... :)
És kiscserkész becsszó hogy nem hagyom Tét, hogy összecsapja szokás szerint...
Külön gépet visz, használja majd a saját képeit, én meg perverz módon kiélvezem majd a részleteket, színeket, kajákat, mittudom én, az olasz macsókat meg ilyenek :)

De mindenkinek, a legfontosabb: Csuri (ÉN!!) olyan bárányt süt, hogy olyat még nem ettetek! Valahol emlegettem is, hogy bárány fokhagymával tűzdelve és mentával...
de több recepice is van, ezt pedig mind meg fogom osztani a nagyérdeművel a kaja.blog.hu -n.
És még bárányom is van, befagyasztva.
Képes leszek a produktumot lefényképezni neketek, hadd szenvedjetek - de türelem. majd Róma után.
Addig hajtás...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.11. 20:39:53

Csuri- én a sörözést kollektíven gondoltam, zusammen alles, ha mint olyan, igény vóna rá:)
Eméletileg nemsokára én a Hargitán legelő bárányt fogok enni, már alig várom:)

Rómára pedig nagyon jó szórakozát kívánok Nektek:)

ErrorFlynn 2007.09.12. 11:54:56

áhá, szóval Csuri a báránytudor! helyes, akkor valahogy át kell lopnunk Rómából, te meg, Peat, nem tom, hogy fogod a Hargitáról Korfura szállíttatni a bárányodat, de ajánlom, hogy ne romoljék meg útközben.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.09.12. 17:08:37

Hahó lányok-fiúk!

A sörözéses cuzammeneseményt megvalósíthatónak látom, azonban részünkről legközelebb október első hete játszhat.

Csiszolgassuk.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.12. 19:06:50

Error- még legelészik, s mint ilyen, minőségét megtartja:)

csurtus- sztm ez alap:)

hematite · http://standby.blog.hu 2007.09.12. 19:27:40

Imadom Corfut es vagyom vissza!

ErrorFlynn 2007.09.13. 12:05:18

október eleje jó, addig van időm bemagolni egy csomó furfangos kifejezést és gazdag szófordulatot, valamint addig talán azt is ki tudom találni, mit veszek fel. talán. talán.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.13. 13:06:40

Error- fölösleges izgulni, max majd azt mondod: ez tök szar szófordulat, és különben is, volt már:D ;)

ErrorFlynn 2007.09.13. 13:51:52

:-))
nem idézgetem magamat, amint éppen másokat idézek. az már több, mint hiperhivatkozás...

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.13. 14:45:24

Jaj, ne legyél már ilyen kis szerény;) Nem áll jól neked:P Ráadásul szvsz a szerénység a tehetségtelen emberek lobbijának eredménye. Aki pedig ilyen, az sikeres ember nem lehet

ErrorFlynn 2007.09.13. 15:05:54

1. nekem minden jól áll (Korfu különösen, de Írországot is említhetném, bár ott még nem voltam, de látatlanban is nyilvánvaló. ja, korfun sem voltam);
2. elfelejtettem ideszánt mélyenszántó gondolatomat;
3. eltiltották a lovaglástól II. Erzsébetet, akinek sosem volt hétvégi háza korfun.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.13. 16:02:27

Huh, én félnék Írországban. Az a sok sör és viszki, jézus mária...

ErrorFlynn 2007.09.13. 16:38:43

hát, egy kis sör-meg viszkifogyasztás után már nem félnél annyira.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.09.13. 16:51:29

Nézd, annyi öngólt rúgtam én már ilyen téren, hogy tudom, az hova vezetne:D:D:D
süti beállítások módosítása