A kiváló szakemberek határon túlra történő csábítása, a magyarul kicsit morbidul hangzó agyelszívás évszázadokkal ezelőtt sem volt ismeretlen jelenség. A brain-drain-t megkönnyítette persze, ha a a csábító és a csábított alá-fölé rendeltségi viszonyban van, az meg végképp a humánpolitikai szakemberek álma, ha mindez merev katonai hierarchiában is megtestesül.

Mai posztunkban egy francia származású, de osztrák szolgálatban álló, lotharingiai születésű
generálisról mesélünk nektek, aki 18 évig volt temesvári főkapitány és bánsági katonai, valamint polgári kormányzó, s akinek nagyon sokat köszönhet a város, illetve a tartomány.


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

VIKI BACSI 2008.02.05. 09:30:40

A sorgyarrol meg annyit hogy a hatvanas evekben a vilag masodik teljessen automatizalt sorgyara volt. Akkoriba kutattam at a kolegaimmal a tobb mint egy kilometer hosszu alagutakat amelyeket meg az osztrakok epitettek a sorgyar ala ,Az osszes viz goz sor veztekek ebben az alagutakba voltak elhelyezve es vannak mindmaig.Az alagutbol vezetett valamikor egy ott lako mester egy vekonnyabb csovet a konyhajaba, es a csapbol sor fojt. Nem tudom hogy csak ittak vagy mosdottak is benne.

ErrorFlynn 2008.02.05. 11:50:30

úgy nézem, Viki bácsi erősen érdeklődik a földalatti járatrendszerek után :-))
Florimundus, ilyen nevek a Harrypotterben vannak.

VIKI BACSI 2008.02.05. 17:05:03


Error ,ez az en koromban nem is olyan furcsa, csak hogy ez regen volt, meg fiatal voltam es foleg a jo szuretlen sor amit vedeltunk volt erdekessebb.

Lázár Boglárka 2008.05.03. 12:20:33

Ez nagyon hangulatos, informatív, szépen illusztrált leírás volt. Köszönöm.
süti beállítások módosítása