Tipikus madeirai sütemény a bolo de mel, vagyis a cukornád-mézzel készített, helyi érdekű kalács. Hogy őszinte legyek, nem egy nagy durranás. Az általunk megszokott, hasonló cuccoktól abban különbözik, hogy nem egy légies, szivacsos, könnyű testű édesség, hanem igenis jó nehéz, sűrű, kiadós és nagyon laktató. És persze elképesztően tartós: heteken keresztül eláll, gyakorlatilag változatlanul megőrizve élvezeti értékét (már ha van neki olyan). A bolóra mandula és/vagy dió és/vagy mogyoró szórandó, gazdagon. 


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

 

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.09.05. 09:03:53

Van másutt is mézes süti Portugáliában, de erről még nem hallottam, h ne lehetne szeletelni. Egyébként sztem se vmi finomak, túl tömörek. Van olyan kalácsféle, a pão de ló, ami tök ártalmatlannak tűnik, de olyan sűrű a tésztája, h 2 falat után a torkodon akad. Portóival szokás leöblíteni :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.09.05. 21:41:42

@Gloria Mundi:

"...erről még nem hallottam, h ne lehetne szeletelni"

Olyan ez, mint a sikkasztás: lehetni lehet, de nem szabad :-)

pobeda 2010.09.06. 19:02:23

Mártogatni szabad?!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.09.07. 12:41:58

Erről a töb fantasy regényben elhíresült törpekenyér jut eszembe. Talán Terry Pratchett-nél van csúcson, a Korongvilág törpekenyere evésen kívűl szinte bármire alkalmas, bár konkrét fizikai erőszakhoz a legjobb.
süti beállítások módosítása