csurtus 2007.06.04. 13:32

Madeira - címer

Az engem ismerők tudják: roppant fogékony vagyok a teljességgel haszontalan, ugyanakkor látványos apróságokra. Nos, ennek szellemében Madeira jelmondatával kezdem, ami a címerben is látható: Das ilhas, as mais belas e livres. Magyarul ez annyit tesz, hogy „A szigetek közül a legszebb és a legszabadabb.” Idő hiányában sajnálatos módon még nem volt alkalmam a Föld valamennyi szigetét felkeresni (de rajta vagyok!), ezért objektíve nem tudom megítélni a mottó valóságtartalmát, de annyit mondhatok: Madeira valóban szép. Hogy mennyire szabad… Nos, egyrészt nem hallottunk a helyi titkosrendőrség kínzókamráiról, másrészt a sziget lakói nagyon büszkék a portugál Alkotmány által is garantált  autonómiájukra (erről majd később).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bárányi Sanya 2007.06.17. 23:20:54

Nem vagyok nagy heraldika szaklértő, -amint a kommentből is kiderül, - de ezeket az alázatos hivatalnoki pózban odaállított uszonyos szörnyeket sehogy se szivelhetem ! A háttérben pedikg szeretném tudni mi áll égnek? két kék hálósipkás oroszlánfarok? A központi részben sejlő olelkező két fehér ruhás szűz cipője a pajzs alatt ugyancsak randára sikeredett.
A Nagy családi címert majd mással csináltatom meg!
süti beállítások módosítása