csurtus 2007.06.07. 07:48

Madeira - szikla

Az egyik éjszakát ennek a sziklának a tövében töltöttük (na nem a szabad ég alatt, azok az idők már elmúltak, hanem egy szállodában).

Aki látta a Harmadik típusú találkozások című opuszt, ismerősnek tűnhet a szikla formája. Igen, a filmben pont egy ilyet választottak a földönkívüliek az emberekkel történő kapcsolatfelvétel helyszínéül. Igaz, az valahol az USA-ban található és egy kicsit kopárabb.

Mellesleg ez volt az a helyszín, ahol Csuri a délutánt nem a frissítő pihenésre szánta, hanem elindult és levadákat látogatott - erről majd beszámol. Jómagam meglátogattam a szálloda kocsmáját és örömmel konstatáltam, hogy Madeirán az alkoholfogyasztás törvényes alsó korhatára nem 18 év, mint az elmaradott kontinensen, hanem 16. Hiába na, Alberto stb. Jardim hazája példaként lebeghet valamennyiünk szeme előtt.

Ezt a kocsmában kifüggesztett feliratról olvastam le, amelyen nagyjából az állt, hogy "16 év alattiakat, láthatóan részegeket és (most figyeljetek!) pszichikai zavarodottság állapotában lévőket a törvény értelmében nem szolgálunk ki!"



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Albert László 2007.06.07. 08:44:42

A komment az egészre vonatkozik: annyira jó ez az egész, hogy én Alberto Joao Cardoso Goncalves Jardim helyében be is tiltanálak, ugyanis aki ezt egyszer elolvasta, az Madeiráról már tud is mindent, méghozzá életszagúan, igy oda már el sem megy. Tényleg jó. Gratula.
süti beállítások módosítása