csurtus 2007.06.07. 16:11

Madeira - templom

Hogy arcunkra ne fröccsenjen az ateizmus és a dialektikus materializmus nehezen lemosható sarából egyetlen pixelnyi sem, íme egy tipikusan madeirai vidéki templom. Mondanom sem kell: katolikus.

Bennem olyan igazi western-hangulatot bírt ébreszteni; szinte azon kaptam magam, hogy keresem a harangra felakasztott marhatolvaj csendesen himbálózó testét, s a környéken babfőzeléket eszegető sheriff vészjósló sziluettjét.

Marhatolvaj helyett a templomban - mily meglepő! - azulejo volt. Műveltebbek (e.g. akik olvasták portugáliai beszámolónkat) már készségszinten azulezsúnak ejtik egyrészt, másrészt azt is tudják hogy ez az egyik tipikus portugál mánia és egyszerűen festett csempét jelent.
Szóval a templomban ilyen volt, egyszerű kis útszéli virággal, ami ott kb. annyira számít különlegesnek, mint nálunk a margaréta.
Íme



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása