csurtus 2007.06.11. 11:17

Madeira - rejtély

Ez a kis sziget még az olyan sokat tapasztalt kelet-közép-európaiaknak is tud talányokkal szolgálni, mint amilyenek mi vagyunk, pedig bennünket még egy romániai népszavazás eredménye sem tud igazából meglepni.

A képen is látható tábla valahol Madeira szívében található, egy kanyargós, meredek út mellett (hol máshol..?), s felirata szerint ennek a pontnak a tengerszint feletti magassága megegyezik Skócia legmagasabb pontjáéval, mégpedig 1344 méter, azaz 4409 láb. Ez a Ben Nevis csúcs (skótul: Beinn Nibheis - de ezt nem magamtól tudom, hanem mert megnéztem a Wikipédiában).

De hogy ennek mi köze van Madeirához, és túl azon, hogy az erre kószáló skótok szívét biztosan megdobogtatja, mi értelme van..?

A megfejtéseket a kommentekhez kérjük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi 2007.06.11. 20:44:14

Soha sem gondoltam hogy a skotoknak Napoleon komplexusuk van. Lam miket lehet tanulni ebbol a blog-bol!

nonkonform 2007.06.20. 10:28:06

az időjárás, maestro, az skót!

van egy faja kis videom arról, ahogy Monizból felkapaszkodunk a fennsíkra, 28 fokból 13-ba és szitáló ködben kezdünk túrázni. a tehenek meg illedelmesen állnak a \"vigyázat, itten tehenek!\" tábla ALATT. jól neveltek, szó se róla.

n.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.06.20. 16:15:04

nonkonform,

a megfejtést elfogadjuk, parádés. Igaz, Skóciában még nem jártunk, de el bírjuk képzelni. Mondjuk a mi nyolc madeirai napunk alatt egyszer esett az eső, akkor se' nagyon, de szó mi szó, a hegyekben köd volt rendesen.

A kommentedhez meg még annyit: látod, ha a monizi natúr bazaltfürdő helyett a túrázást választottátok, így jártatok. Nálam ez nem fordulhatna elő.

csurtus
süti beállítások módosítása