2007.08.05. 07:05
Franciaország - osztriga 2.0 (x)
Ott tartottunk előző posztunkban, hogy - már az antik római idők óta - általában jégágyon hozzák, már ha élő osztrigát rendeltünk. Persze van grillezett, marinírozott, kemencében sült, stb. osztriga is,de az igazi a még mozgó. Bocs.
Az is életbevágó tudnivaló, hogy valami miatt az osztrigázásban megmaradt a tizenkettes számrendszer. Ez annyit tesz, hogy nem öt-tíz-húsz darabot rendel az ember, hanem féltucatot-tucatot-másféltucatot. Ne kérdezzétek, miért alakult ez így; biztos erről is a szabadkőművesek, a zsidók, a kommunisták vagy az ufók tehetnek. Hagyomány, oszt' ennyi. Tessenek belenyugodni.
A poszt - teljes terjedelmű - elolvasásához ide kell kattintanod!
sic__ 2009.01.22. 15:23:11
Gyakran varosok vagy oblok szerint nevezik el oket, kabé lehet tudni mire szamitson az ember iz szempontjabol, egy Cancale-i sokkal sosabb, jodosabb izu pl mint egy Marennes-Oléron-i.
:) Es persze csak R betus honapban eszik az ember osztrigat, allitolag a mondas tobb szazados, azaz hutok elotti idobol szarmazik mikor volt az osztriganak ideje megromlania Parizsig, de talan azért is mert a tejeset se mindenki kedveli.