Tisztázzuk, hogy távolról sem csak az országhatárokon túl van élet és szépség, de nem bizony.
Egy ékes bizonyítékot találtunk erre a hétvégén, amelyet Bikalon töltöttünk. (Esküszök, hogy ez a neve! nem tehetek róla... Nem, nem bika, és nem is bikál / bikáz / bokál, stb. BIKAL. Ez van.)


Bikalon pedig ott van a Puchner kastélyszálló, egy egész vendéglátó birodalom: van kastély, benne szálloda, erről majd később, meg van egy csomó egyéb ház és fürdők, medencék, pavilonok és egy nagy és gyönyörű kert, úszómedansziéval, kerti tóval, istállókkal, étteremmel, terasszal...
Hosszas tipródás után, az Interneten (hol máshol??) látható képek alapján úgy döntöttem hogy mi pedig az Udvarházban fogunk lakni.

Itt ni:




















Lehetett volna még a kastélyban, vagy a vendégházak valamelyikében, vagy a fürdőházban is, de nekem ez a rusztikus épület tetszett a legjobban. Régebb istálló lehetett vagy valamilyen gazdasági épület, most mindenesetre egy szuper 3 szintes szálloda, amelynek csak két emelete van.
Nem beszélek félre, mindjárt megmagyarázom.

A fűszerkerten átvágva jutunk oda, és már az is élmény volt, hogy ahányszor elmentem a levendulaágyások mellett, mindig végigsimogattam a virágokat, amitől utána olyan illatom volt mint egy régimódi drogériának, vagy a nagymama ünnepiruha szekrényének.



























Az udvarház alsó szintjén nagyobb apartmanok vannak, miniatűr nyitott terasszal, amelyet nagyon szellemesen választottak le a külvilágtól:



Ez kérem közönséges kukorica, valamint egyszerű dísztök...
Dekoratív és a stílusnak, valamint a célnak tökéletesen megfelelő!












A belső tereket ilyennek kell elképzelni:












































És itt a folyosó, amelyről az első emeleti, valamint a tetőtéri szobák nyilnak.

Az ajtók azért vannak olyan közel, mert az egyik egy olyan szobába visz, amely ezen a szinten van, a másik viszont egy lépcsőre nyílik, ami felvezet egy tetőtéri szobába.
Naná, hogy a tetőtérben laktunk!!
Ha gyanakvásotokban azt hinnétek, hogy a gerendák csak díszből vannak ott, dekorációként mintegy, nos tévedés.
Ezek teljesen virtigli régi, kicsit szúette, de azóta már szútlanított bazi nagy gerendák, és mindenhol ezek a szoba belső díszei:














A szoba pedig így fest





























Mit mondasz, Hogy ez fürdőszobának tűnik?? Ja! Azt még nem mondtam, hogy EGYBEN van, vagyis a szoba maga és a fürdő egy légtérben van :)
Itt jobbra a képen van a lépcsőfeljáró, ahol a helységbe érkezünk, és ily módon éppen háttal állunk az ágynak és az ablakoknak, vagyis ha 180 fokkal megfordulunk akkor ez a látvány tárul elénk:





























Na jó, nem mindenki elé, mert van aki a hülyén vigyorgó Tét nem viszi magával...


Az ágy, a berendezés és a dekoráció viszont nélküle is jól mutat.


























És jól néznek ki a részletek is, itt a belsőépítész és a lakberendező igazán kitett magáért: minden passzol, kényelmes és funkcionális: van ám WC is, gyönyörű és teljesen elkülönítve a lakótértől, van gardróbszekrény tiszta tükör ajtókkal,
no és ott vannak azok a gyönyörűséges rézcsapok (nem, nem csak olyan mintha, hanem igaziból is réz...)


















a fürdőszoba tükrének fellógatása (vagy inkább a plafonról való lelógatása) a lépcsőház mellvédje fölé pedig igazán kreatív ötlet:


























Szóval stílusában rusztikus, de a teljesen lapos TV, meg az egyéb "gépi" berendezés nagyon is modern.

A Puchner birodalom egyéb részeiről még lesz szó.

És még csak jutalékot sem kaptam, sőt egy icipici kedvezményt sem mindezért...
A francba!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani Csaba 2007.08.14. 20:59:07

Nagyon hangulatos! Hallottam már róla, de most már egészen biztos vagyok benne, hogy kipróbálom

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.08.14. 21:28:24

A konyhájuk (is) jó. A reggelinél például csak egyszer kellett mondanom, hogy a sonkás rántottát én egy kicsit rezgősebben/nyúlósabban szeretem, mint a nagy átlag; máris odapenderült egy tekintélyes szakácsnő, beleütötte a tojásokat és udvariasan mondta, hogy szóljak, ha szerintem megfelelő az állaga.

A pincérekkel meg egészen jól el lehetett diskurálni a szekszárdi és a villányi vörösborok közötti különbségről. És a Dúzsi-féle rozé még nekem is ízlett, pedig a műfajért inkább Csuri a családi felelős.

Dani Csaba 2007.08.15. 18:40:22

Ez is egy jó pont nekik is meg neked is. Valóban én is az ilyen rántottára, vagy tükörtojásra esküszöm. Nincs annál jobb, mint a sárgáját szétkenni egy csipsz állagú sült baconszalonnával, barna kenyérrel. És utána küldeni egy harmatos szelet paradicsomot, amely percekkel előtte még a hűtőben didergett.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.08.15. 20:26:09

Csaba,

te most történelem-filozófia-matek-fizika-magyar-kémia-népnevelés szakos tanár vagy, avagy költő?!

(Szép volt az a békonos-paradicsomos kép. Istenemre, szép!)

tigris · http://tigris 2008.08.04. 14:20:11

Mi az udvarházban egy lakosztályban laktunk, az überel mindent. Elismerésem a tervezőnek, rendkívül kreatív és az embernek leesik az álla, mikor belép. Igaz a pénztárcát is ki kell nyitni, de ilyet nem mindennap lát az ember.
süti beállítások módosítása