Bikalon persze a nagy attrakció, a gyönyörűen dizájnolva berendezett udvarházon túl, a fürdő, avagy inkább fürdők.




Lehet úszkálni kint a 25 méteres medencében, és ezt Csuri meg is tette, hosszasan.

























Vagy lehet bent degedni a két különböző stílusú fürdőben, amelyek kívülről így néznek ki:
















Belül a két kupola alatt két különböző megközelítést találunk. Az egyik hagyományos (szerintük francia...):
























Itt pedig T látható, amint hanyattvetette magát a nyugágyban:


















A másik kupola alatt a keleti fürdő van, és mint ezen a helyen mindenhol, a dizájn itt is kiváló, ráadásul tényleg keleti hangulatot áraszt (persze ahogy mi képzeljük...):















































A plafont ilyenre bírták festeni:
















Ez a hidegvizű merülőmedence






















Ezek pedig fából készült priccsek, amelyekre le lehet heveredni a medencék körül, miközben az ablakokon és a kupola belsején mindenhol színes fátylak szűrik a fényt - nagyon romantikus...
























Persze van szauna és gőzfürdő is, s ha mindebbe belefáradtunk, akkor ott az udvarház kényelmes ágyikója...

A fürdő előterében van egy korrekt kis bár-rész, ahol a színes koktélokon kívül négy-öt féle jéghideg sört is kortyolgathat a szaunázásban megfáradt utazó.

Apropó szauna: nem szeretem túlságosan, amikor önjelölt természetgyógyászok mindenféle büdös olajat öntenek a forró kövekre, de itt ez sem volt zavaró; egy előre meghatározott (és a szaunaajtóra kifüggesztett) forgatókönyv szerint kétóránként jön egy alkalmazott, aki más-más illatanyagot hoz magával: van citrus-, levendula-, virágoskert (?) és fenyő-modul.

(Ilyenkor szoktam azon elgondolkodni, hogy vajon miért nem dolgoztak még ki a Tiszai Vegyi Kombinát kreatív kémikusai olyan illat-kivonatokat, mint például a grillen sülő fokhagymás tarja, a szalonnás rántotta, vagy a birkapörkölt? Milyen buli lenne végignézni a szaunában izzadó plázacicák és terepjárós vállalkozók arcát, amikor kapnak egy ilyen illatfelhőt a 92 fokban...)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani Csaba 2007.08.16. 14:20:36

Hát ez szívfájdítóan szép! Biztosan nem hagyom ki! Az említett békönös-paradicsomos reggeli fáradalmait itt kipihenni, ez biztosan csodás! A lelkiismeret-furdalást békaként leúszni meg a lelket nyugtatja... Kell ennél több?

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.08.16. 14:35:28

Egy ütős reggelihez kapcsolódó furdalás ledolgozásához ez a medanszié kicsikét apró. Ahhoz minimum az Atlantit kéne átúszni Funchaltól Rióig.
süti beállítások módosítása