Azt, hogy bizonyos embertársaink miért éreznek ellenállhatatlan kényszert bizonyos magaslatok megmászására, illetve hogy miért szeretnek olyankor is fizikai erőt kifejteni, amikor sem életük, sem testi épségük, de még vagyontárgyaik sincsenek veszélyben – ez meghaladja fantáziánk teljesítőképességét. Korrekt módon azonban nem kérdőjelezzük meg beszámíthatóságukat, már csak azért sem, mert törzsolvasóink között is van hegymászó és turista, aki rendszeresen képes arra, hogy (a civilizáció kényelmi szolgáltatásait hátrahagyva) hosszú napokra a zord és embertelen természet barátságtalan karjai közé vesse magát. Ha erről vendégposztot is ír (de csak akkor!), számíthat együttérzésünkre.

A magyar turizmus és az öncélú hegymászás megkerülhetetlen, emblematikus úttörőjéről fogunk most mesélni nektek, aki – s ez már senkit nem lep meg – bánsági születésű.


A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!

spájdernecc 2008.02.13. 08:34:31

szimpatikus rokonlélek...

tistedur 2008.02.13. 12:30:04

én tisztelem mások perverzióit :) de kényszeríteni valakit a hegymászásra..:P

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2008.02.13. 15:33:59

A sorok olvasása közben azt hittem, hogy végül a spanyolnátha fejezi be a történetet 1918-ban, de mégsem. Pedig azért az nagyobb gyilkos volt, mint maga a háború.

ErrorFlynn 2008.02.13. 15:44:47

a kényszeríteni a hegymászásra dolgot nem vagyok hajlandó komolyan venni, ezér gunyolódásnak fogom fel, és majdnem megsértődöm minden hegyi monomániás nevében, de mégsem sértődöm, mert előszedtétek Téryt, és Téryt Szeretjük, és a Középorom a kedvenc tátrai hegyem, és apukám, aki szintén nagy hegymászó, szintén alföldi, és ő bizony elvitt minket hegyekbe, mikor még nem tudtunk róluk artikulált véleményt nyilvánítani (2-3 évesen), de jelzem, hogy nem szenvedtem egy fél pillanatig sem. amint azt sejtitek bizonyára.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.13. 23:46:55

Jelentem engedve a népakaratnak, posztoltam a farsangi képeket és holnap 10.00-kor elérhetővé válnak:)
süti beállítások módosítása