Az ír sziget, a maga 85 ezer négyzetkilométerével elképesztő földrajzi változatosságot mutat. Visszafogva bőbeszédűségem, most csak öt fotót teszek ide, mellőzve a sok dumát és a jópofizást. Érdekesség, hogy a képek egyetlen régióban, a nyugati Connachtban készültek.




1.) A tipikus kősivatag. A növényzet fogalma kimerül a mohában és az igénytelen gyomokban. A fotó készülhetett volna valamelyik különösen zord és kietlen kisbolygón is, a száraz évszak közepén.








2.) A híres ír láp. Gyakorlatilag növényekkel gazdagon beborított mocsár. Százezermillió növény és kisállat. Tőzeg ezerrel. Itt él a lápi lidérc.










3.) A sziklás-köves talaj. Néha az az ember érzése, hogy valakik szándékosan csinálták.











4.) A közmondásos ír látvány, a tucatnyi árnyalatú zölddel, a háttérben az óceán.











5.) Bónuszként a Shannon árterülete. Ez a folyó olyan az íreknek, mint nekünk a Duna-Tisza együttesen. És a négyzeten.





Ragozhatnám még milliószor, de a lényeg: Írországot látni kell. És feltétlenül vigyél magaddal tartalék memóriakártyát a fényképezőgépbe.

1 komment

Címkék: eire

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ErrorFlynn 2007.07.09. 12:47:28

eldöntöttem, hogy a szecessziós cuccokhoz nem szólok hozzá, mert csak vinnyognék, hogy irigykedem, erre jönnek áradásszerűen az ír cuccok, Nem Fair. minden maradék munkakedvem elvész.
süti beállítások módosítása