Pedig megfogadtam magamban (és magamnak), hogy az idén ezen a blogon már nem jelentkezem, de az Univerzum történelmében adódnak olyan, előre nem látható helyzetek, amikor egy igazi férfi nem bújhat egy elhamarkodott ígéret mögé; még akkor sem, ha az ígéretet ő maga tette.

Nem tudom, hányan emlékeznek a pont fél évvel ezelőtti posztunkra, amelyben az euró bankjegyek nyomonkövetéséről írtunk? A lényeg az volt, hogy ez egy jó móka, és mindenkit bátorítok a részvételre.

Nos, a tegnapi napon kaptam egy ímélt az oldal fenntartójától, amelyben a következő disznóságról tájékoztatott (nemcsak engem, hanem a százezernél is több tagot): valamelyik tetűláda alapító kivált a csapatból, és ezentúl pénzért akarja népszerűsíteni az eurobilltracker szolgáltatást, meg reklámokat akar elhelyezni az oldalon és hasonló borzalmak.

Tudnotok kell, hogy ez az oldal eredetileg egy csapat (a társadalomra és a környezetre teljességgel ártalmatlan, jószándékú, már-már bölcsészi naivitású) szelíd balfék ötlete volt, amihez sokan csatlakoztak (többek között jómagam). Jókat lehetett ábrándozni, hogy egy-egy öteurós merre fog felbukkanni, nézni a térképet, irígykedni azokra, akiknek hármas találatuk is van (többet nem mondok ezzel kapcsolatban, tessék az oldalt tanulmányozni), szóval minden a pénz (mármint a bankjegyek) körül forgott, de totál profitmentesen. És olyan jó érzés volt, hogy ez megmarad játéknak.

Erre fel jön ez a hír, hogy valaki ebből is (máskülönben mint mindenből) hasznot akar húzni. És a közösség felháborodott, aminek az a lényege, hogy az eddigi hómpédzs helyett egy új áll a bankjegyfürkészek (ez a szó az én találmányom!) rendelkezésére. A régit viszi a TŐKE, az újat pedig továbbüzemelteti a LELKESEDÉS. Ingyen, profitmentesen.

Ha tehát csatlakozni akarsz, itt tedd. A szabályok a régiek, az adatbázist átmentettük, úgyhogy hajrá! Nem hagyjuk, hogy a profitéhség mindent ledaráljon! Ha így folytatják, előbb-utóbb még a szexért, a parkolásért és a lőszerért is fizetnünk kell!

Döntsd a tőkét, ne síránkozz!!! Hasta la Victoria Siempre!

Az áruló személy(ek) kutyáját meg agyon fogjuk lőni. Nathalie segíteni fog.

3 komment

Címkék: euró

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2007.12.27. 11:39:38

Világ pénzjegyfürkészei egyesüljetek! Ez a honlap lesz a végső!

mentula 2007.12.27. 15:28:37

Tudom, ez más akció, de felsejlett egy emlék (ahogy Virág et. mondta). 2002, előszezon Spain. Az odavezető úton a sztráda wc-k használata révén minden útbaeső ország frissen vert nemzeti fémeurója megvolt. Az első spanyol krimóban a söré-kávéér kifizettem pár érmét, amire a pincérek odasereglettek, egy gyűjtőrekesszel, ahol országonként, címletenként gyűjtötták az aprót, és összevesztek a nekik még hiányzó címletű és származású pízeken. Hová lett ez a lelkesedés...

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.12.27. 16:29:39

Ó, hát persze, hogy emlékszem a jelenségre... Sőt, azt is elárulom, hogy annó (2002 nyara) én egy osztrák hátoldalú húszcentest adtam egy ír ötcentesért Brüsszelben, egy különösen jó üzleti érzékkel megáldott utcai koldusnak.
süti beállítások módosítása