Múltkori posztunk végén (a vonatkozó állítólagos tiltás ismertetését követően) feltettem a kérdést Izraelben élő barátainknak (Viki bácsinak és fiának, Tibornak), hogy ők zsidóként átmennének-e Titusz diadalíve alatt, illetve hogy átmentek-e eddig?

Nos, Viki bácsi postafordultával küldött is egy rövid levelet, illetve négy fotót, mint tárgyi bizonyítékot arról, hogy Titusz tényleg bekaphatja.

A levél ennyi:


Átmentünk alatta, még fényképeztem is!

Viki bácsi

És a négy fotó (kommentár nélkül), amely bizonyítja, hogy egy igazi temesvári (Moszkvához hasonlóan) nem hisz a könnyeknek.












































































Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ErrorFlynn 2007.12.17. 14:01:50

a diadalmenet van előbb, vagy a diadalív? a kőfaragók rapid munkában, lógó nyelvvel megfaragják a diadalívet, hogy ne kelljen az ünnepléssel várni, vagy előbb parádéznak, aztán felállítják az ívet is?

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2007.12.17. 14:30:26

Error,

a kérdés abszolút jogos, mondhatni kínzó.

Mintha azt olvastam volna, hogy mindig volt ideiglenes diadalív, amit rohamtempóban felhúztak (gondolom főleg fából, pévécéből, ilyesmi), keresztülhajtották a népet alatta, dobálták a virágsziromot, volt karóbahúzás, oroszlánok, felnégyelés, labdajátél meg hasonlók, majd - miután elült az üdvrivalgás és a bort is mindmegitták az arra érdemesek - hozták a kőtömböket és az átmeneti diadalív átlényegült véglegessé.

spájdernecc 2007.12.17. 15:02:29

így igaz...
A diadalmenetet a szenátus engedélyezte a vezérnek, mintegy kitüntetésként. Na mármost, ha a bürökrácia kétszer olyan gyorsan dolgozott is, mint manapság, plusz a posta, mire a palesztínai légió felslattyogott Rómáig, begyakorolta a menetet, mert ugye koreográfia mindenekfelett, lazán voltz idő felhúzni az ugyancsak a szenátus által megszavazott diadalívet.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2008.10.12. 21:57:34

hééé, nem lehet átmenni alatta! egy lánccal van lezárva, az idegenvezető szerint évek óta. Egyébként üdv Rómából...

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.10.13. 09:09:57

Joe,

egy élelmes közép-európai előtt nincsenek láncok és korlátok :)
süti beállítások módosítása