Capernaum (van más neve is, naná, mert pont ennek ne lenne: Kafernaum) szintén a Genezáreti tó (Kinnereth, Tiberias tava) partján fekszik, nem messze a Nyolc Boldogság Templomától, és szintén keresztény zarándokhely.



Éppen ezért rögtön ide kívánkozik ez a kép:

Nem, nem tévesztettem el, és nem egy apáca ájtatos arca, sem pedig egy olasz katolikus leánykórus képe helyett vágtam be ezen kellemesen szőrös, szolid férfilábakat.

Amelyekben, értsetek egyet velem, kérlek, semmi kivetnivaló nincs.

Mondhatni nagyon is rendbenlévő, csini lábak - ha ebben a műfajban szabad egyáltalán ilyet állítani.

(Hogy is állíthatnék mást, mikor Té lábacskáiról van szó, értitek, ugye??)

Jó, jó, mindjárt elmesélem, hogy miért kell nektek is prím plán megszemlélnetek.

Hát kérem azért, mert ILYEN lábakkal, pláne térdekkel NEM lehet Capernaum megszentelt földjére lépni. A halászgatyából tenyérnyire kikandikáló térd a szemérmetlenség olyan fokát valósítja meg, hogy attól a katolikus világ egy emberként összerezzen. A műemlék bejáratánál strázsáló - minden jel szerint egyáltalán nem katolikus...- jegyszedő mindenesetre összerezzent, és határozottan kitiltotta Tét a területről.

Hát így jártam. Azt meg csak úgy futtában jegyzem meg: elég kemény idők köszöntöttek be a katolikus anyaszentegyház környékére, ha a hívők erkölcseit és az apostolok emlékét egy (két) férfitérd látványától is féltik. Nem is merem végiggondolni, hogy kiben ébreszthetett bűnös gondolatokat a fenti kép, hiszen nagyon régen elmúltam már 12 éves, és ministrálni sem ministráltam soha életemben. Té.


Mivel alulírott - úgy tűnik - megfelelt a szolid, visszafogott és ROPPANT szemérmes kitételnek, amennyiben nem látszott ki a térde, bemehetett.

(Illusztrációt a roppant szemérmességhez lásd balra.)

Úgyhogy kedves olvasók, ha Capernaumban jártok (meg egyéb szent helyeken Izrael földjén), vigyázat a térdekkel!

Nem mutogatni pajzán módon, hanem elrejteni szemérmetesen!

No, elnézést a lábbemutató kitérő miatt, rá is térek a turisztikai látnivalókra - elvégre ez egy utazási, nem pedig erkölcsrendészeti blog.

Kezdjük mindjárt a legszembetűnőbb tereptárggyal, ami a helyszínen megtekinthető - ez pedig egy UFO.

Madártávlatból (Mini Izrael) így fest:










A fénykorában nagyvárosnak számító helység romjaira építették ezt a futurisztikus izét, ami igazából egy templom - bármennyire nem ez jut róla az eszetekbe.

Mi is a nagy truváj ezzel a Capernaummal? Hát az, hogy Jézus tanítványai közül legalább öten innen származnak, többek között Péter, a halász, akiről a tó legízletesebb halát is elnevezték.

Itt van tehát Péter, a kőszikla, rézbe öntve, és állítások szerint az UFO alatti védett területen van az ő egykori kunyhójának romja. Habár a repülő csészealj nem került be kedvenc épületeim évkönyvébe, de meg kell adni, hogy praktikusnak praktikus, ugyanis védelmet nyújt az alatta elterülő értékes romoknak,
de egyben lehetővé teszi azt is, hogy a templom belsejéből kukucskáljunk le az egyik apostol lakóházának maradványaira:

Ez a kép már a templom belsejében készült, amely kb. így néz ki (valamivel jobban, mint kívülről):

A padsorokban pedig ott énekelt önfeledten a már emlegetett olasz katolikus leánykórus.

Az UFO körüli kert, mint minden ilyen helyen, gyönyörű volt - ez a lankadatlan lelkesedésem persze abból (is) fakad, hogy nagyon szeretem ezeket a mediterrán tájra jellemző növényeket:

És nem csak épületben van jelen a modern kor, hanem szoborilag is:

Jézus sokáig élt ezen a településen, és a feljegyzések szerint itt tette a legtöbb csodát és itt prédikált a legtöbbször.

De Capernaum tartogat (az UFO alatti és körülötti romokon kívül) más néznivalót is, úgyhogy folytatás következik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2008.06.17. 08:21:52

Gogolák elvtársnő, hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!

Én is nagyon szeretem ezeket a kerteket (mondjuk a saját muskátliaim minden évben megpusztulnak, de próbálkozom), viszont az ilyen plusz építkezéseket látva mindig elgondolkodom, hogyan tudták a helyiek keresztül verni? Belülről kifejezetten tetszetős, kívülről már lehetett volna még egy kicsit finomítani rajta, de akárhogy is, műemlék romok közé (sőt fölé) kellett beépíteni. Lehet, hogy az izraeli építőmunkások tudnak valamit, amit mi nem, de egy ilyen vasbeton szerkezet építésénél mire befejezik, nálunk már nem lett volna mit megmutatni.

tistedur 2008.06.17. 20:29:16

legyen folytatás :)
Té térdei petig iruljanak és piruljanak..a kis szégyentelenek..:P

Tiborenko 2008.06.17. 20:29:23

Lam ha tudtam volna hogy ilyen sikerrel jar, en is rovid nadragot vettem volna fel azon a szep napon!
Erdemes elkepzelni hogy a Capernaum (a nev eredete Kefar Nahum, azaz hogy Nahum-falva heberul)eredeti lakosait sem engedtek volna be manapsag. Az biztos hogy hosszunadragjuk nem volt annak idejen, es felteheto hogy nem takartak szemermesen a terduket.

bdj 2008.06.18. 10:48:37

Minő perverzitás és szemérmetlenség is egyben!!! Ilyen pucéran bepróbálkozni! Valószínűleg a kövek felsorakoztak volna térdet bámulni, ha mégis sikerül Té-t bekönyörögni. Szégyentelenség! De a kert tényleg nagyon szép! Az UFO meg egyenesen fantasztikus, és úgy tűnt ez az örökkévalóságnak szól (sajnos) Mikor arra jártam kb. 1000 fok volt, külön jól esett a hosszú nadrág! FOLYTATÁST!

ErrorFlynn 2008.06.18. 11:24:24

Hallstattban láttam olyat, hogy feltárt romokra épületet húztak üveg padlózattal, hogy meg lehessen nézni a romokat a láb alatt, csak ott az épület bevásárlóközpont volt, és nem templom... :-) és bármilyen gatyában be lehetett menni. sőt, bármilyet lehetett venni is.

VIKI BACSI 2008.06.19. 09:44:54

A muzulmanok sem jobbak,a jeruzsalemi El Axa mecsetben,nem engedtek be egy holand turistanot, mert nem volt rajta zokni miutan levette a cipojet, ami kotelezo.Ezen kivul, a nok meztelen karjaira kendot kellet boritani. A terdekrol, nem is esett szo!

cromwell 2008.06.21. 15:18:35

Hát, mi tagadás Té térdei és főleg a napsütötte szőrzet diszkrét mintába rendeződése, melyek erezete menthetetlenül bukik alá a saruba, mint kikerülhetetetlen sivár jövőbe... Nem tudom fokozni az erotika, vallási erózió valamint az elmúlás gondolatait, amelyek kikerülhetetlenek ezen látvány láttán. Viki bácsihoz csatlakozva tegyük hozzá, hogy a keresztények sem semmik: Göröghonban fedetlen fejjel, meztelen vállal, villanó térddel egy nő se gondolja, hogy bemehet egy templomba és becsületes férfiemberek gondolatát elterelik a magasztos elmélyüléstől!

petite fleur de Paris 2008.06.21. 22:51:10

magnifiques photos et super blog !!! fabrice
je ne comprends rien mais c est super sympa

jo tudni vegre valamit rolatok es nagyon vagany ez a blog - I.

csurtus · http://csurtus.blog.hu 2008.06.22. 11:58:58

Imola,

a temesvári posztokat ki ne hagyd! És tolmácsolj Fabrice-nak is bőszen!!!

Pusz,

T.

Maracska 2009.11.01. 16:11:51

sztem nem csak az állati szőrme takar avagy öltöztet, én elfogadtam volna a belépődet.
Mondjuk a női-kontroll abszurdabb, hisz mély cici-panorámával be lehet lépni, de a váll az már izgatóbb...Ízlések és pofonok.
Ilyen templomot ezek szerint Madonna festmény nem díszíthet.
Velünk csak az volt a móka, hogy Attila éppen be akart írni a vendégkönyvbe, mikor egy oszlop mögött bújkáló apáca le nem buktatta, azzal, hogy az csak papoknak van.....
süti beállítások módosítása