Bet-li, kínai játékos
olvasónk innen a szomszédból, a floridai Daytonából küldött egy rövid, fotókkal viszont bőven megtűzdelt beszámolót az ottani motoros hétről. Nem vagyok egy motorosfan, de a képek láttán bizony nekem is megindult a nyáltermelésem.



Idén már 69. alkalommal rendezték meg Daytonában a motoros hetet. Ha Harley tulajdonos vagy és az Egyesült Államokban laksz, valószínűleg főbenjáró bűn
meghalni anélkül, hogy legalább egyszer nem utaztál el a Florida keleti partján elterülő városba. De gyorsan hozzá kell tenni, hogy nem kötelező a HD felirat, mindenkit szívesen látnak. És innentől kezdve nem venném el egyik szakértő, szakíró kenyerét sem és jöjjenek a képek némi magyarázattal. A figyelmesek láthatnak a sárga gépen egy hatalmas szarvat, sajna a tulajt nem sikerült megkérdezni, mi szeretett volna ábrázolni. Ha gondolsz arra, hogy családosan kirándulsz egy kamionnal és az utánfutó nyerge helyett a motorokat teszed hátra, ez a járgány 118.000 dollárért (+ 7% forgalmi adó és max. 200 dollár a gumikra és a rendszámra ezenfelül)  a tied lehet. Ezért kapsz egy franciaágyat hátul és a mennyezeten pedig egy 19”-os lcd tv-t is. Kezdjünk az egyedi építéssel. Nyolchengeres (többször megszámoltam, és mások is ugyanerre a végeredményre jutottak) csoda heidelbergi (német) rendszámmal. Talán az amerikai fegyveres erők tagja a büszke tulajdonos. A Triumph hathengeres, oldalkocsis járgánya. A háttérben izraeli motoros kirándulást hirdetnek, a Gáza-övezet azt hiszem nem szerepelt a térképvázlatukon. Egy militáns megjelenésű egyed, dupla lánchajtással. Suzuki dupla lánccal, és az ülés alatt egy szerényen meghúzódó nitropalackkal. A szerv hivatalos, gyári járgánya. Nagyjából két évig hajtanak egy gépet, ami 40.000 mérföld megtételét jelenti, utána visszaküldik gyári felújításra és eladják. A rendőr pedig kap egy újat. A daytonai kapitányságon azért van két BMW is, amit az két rendőr aki járőrözik vele, semmi pénzért nem cserélné el HD-ra. A rendszám élég távoli helyőrségből való, ütögeti a 6.000 km-es távolságot. Ez a két tábla fogadja a belvárosba érkezőket. (Kérjük, csendesen motorozz!, és Örülünk, hogy visszajöttél!). Daytona, Main Street, „csendélet”. Az egykerekes átfordulás ellenszere. A Pomádét újraforgatják… A rozsdás futam biztos indulója. A tankon egy helyi „kétdekás”. A fenti gépsárkány rendszáma. Színes, éjszakai forgatag. A képen látható márka területi képviselőjének szolgálati járműve. (Vagy nem).  Rendelkezett érvényes rendszámmal. Végül egy rövid szösszenet az informatika világából.
Barátom, akivel voltam, szeretett volna regisztrálni a Harley tesztvezetésre. Elővette az 1994-es, Kaliforniában kiállított vezetői engedélyét. (Akkor ott dolgozott hat hónapig, egyébként egy európai uniós ország állampolgára.) A jogosítvány 1998-ban lejárt, de ennek ellenére odatette a kártyaolvasóra (ami egy parkolóban egy ideiglenes munkaállomást jelent), és a kijelzőn megjelentek egy másodperc múlva megjelentek az 1994-es adatai.
Kár, hogy vége van.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.03.21. 13:06:52

Az én gépemben van a hiba, hogy egyetlen egy komment sem érkezett?

Gyönyörű gépek!

www.youtube.com/watch?v=_7VsoxT_FUY

;)

dezspet 2010.03.21. 13:49:17

A Triumph 3 hengeres, nem 6, egyébként a nevében is benne van! A 8 henger is 4, ha ugyanarra gondolunk. De a képek jók, köszi a beszámolót!

mükkemakk 2010.03.21. 14:09:52

A 8 hengeres a Boss Hoss volt az előző képen

kószák egyike 2010.03.21. 14:19:29

Jó kis post! Köszi! Felidézett egy csomó emléket. Életem egyik legnagyobb élménye volt Daytonában tölteni 4 napot!

Sajnos a képeim még analóg géppel készültek, papíron pihenve várjak a szkennelés. :)

proletair · http://lemil.blog.hu 2010.03.21. 14:37:26

Ehhez a poszthoz nagyon is dukál az a híres Steppenwolf muzsika...
Nekem a militáns gép bejött nagyon. Mármint a festése, mert formára azért eléggé randa vót.

bet-li, kínai játékos 2010.03.21. 20:29:32

@dezspet: Kössz, én csak ennyire amatőr szinten űzöm, hogy nekem ez le sem esett....

bet-li, kínai játékos 2010.03.21. 20:31:14

@proletair: de legalább látszik a ködben:)

vén betyár 2010.03.22. 07:32:18

Azt aaa !Szemem, szám elállt!Hát it is vótunk!Köszönet!
süti beállítások módosítása