2010.05.10. 07:00
Kuba - A mojito (x)
A Floridita mellett (róla itt írtunk) van egy másik híres havannai kocsma (étterem), amit a messziről jött, koktélkedvelő turistának már csak azért is illendő meglátogatnia, mert (imént említett társához hasonlóan) egy világszerte népszerű koktél szülőhelye.
Igen, ez a Bodeguita del Medio, a hozzá kapcsolódó koktél pedig a mojito.
Röviden lássuk először a hely, illetve a név eredetét.
A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod!
Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.10. 07:48:50
Én a sarki kávézók híve vagyok, jólesik kinézni az ablakon. :)
De Naomi C. abban a névsorban nekem nagyon kilóg. Mit tett le az a csaj az asztalra? :P
tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.05.10. 10:05:50
Hát hogy mit tett le, azt nem tudom, de egészen közelről megnézném :-)
ekkerjoz 2010.05.10. 10:29:38
Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2010.05.10. 10:31:15
Asszúrbanapli 2010.05.10. 10:37:54
More Money Than God 2010.05.10. 11:19:00
Létezik egy olyan elmélet, miszerint a koktél készítésnél az alkohol hozzáadása azért a legutolsó momentum, mert ha esetleg az összetevőket rosszul adagoltad volna, akkor a drága alkohol nem fog kárbaveszni. Hogy ebből mi igaz, nem tudom, meglátásom szerint néha a gyümölcsalap és a szirupok többe fájnak, mint az alkohol.
Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2010.05.10. 12:19:50
Kopi3.14 2010.05.10. 12:59:17
Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.05.10. 13:42:48
lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.05.10. 14:04:58
Csuri / Bariildi 2010.05.10. 15:01:10
valóban nem tartozott a nagyonkülönleges menük közé, de azért annyira rossz sem volt!!! A kis rákocskák sok fokhagymával igenis finomak vótak.
A sült banán meg inkább hm.... érdekes :)
Ezt ottani fajta banánból csinálják, ami kisebb mint az általunk ismert, de ráadásul megsütni nem is teljesen érett formájában sütik, hanem még kissé zölden. vagyis NEM édes, pedig a banán általában az lenne. A bundája egy érdekes, eléggé száraz valami, és az olaj sem szívódik fel benne, inkább olyan ropogós.
Nos, ez egy alapkaja Kubában, szinte bármihez eszik (mint a fekete babos rizst), és biztos tápláló meg egészséges, de hogy nagyon finom lenne, azt nem állítanám.
A tányéralátétet a pincér a Bodegitában aláírja és el lehet tenni szuvenyírként.
Pfúj-pfúj, nagyon turistás, de ha elmentek odáig, mégiscsak nézzétek meg.
Szerintem :)
csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.05.10. 15:21:13
No, ez elég ésszerűen hangzik, köszönöm.
csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.05.10. 15:21:57
És ez is :-)
tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.05.10. 15:23:18
Jajj, dehogyis, minek nézel engem?!
;-)
juditmanó 2010.05.10. 18:46:16
1-5 mojitó után az ember mindent napfényesnek lát :D
duke64 2010.05.11. 01:41:31
A mi koktélipari szakmunkásunk sarlóval vágta a szálloda tövében a mentát,amit a koktélba szánt.Mi meg csak ittuk,ittuk.Ócsó pézé!'89-et írtunk!
nyerőbenő 2010.05.11. 08:41:27
nyerőbenő 2010.05.11. 08:43:11
nyerőbenő 2010.05.11. 08:45:17
rozsdafarku 2010.05.12. 08:40:25
Attilajukkaja 2010.06.01. 17:37:44
"NEM édes, pedig a banán általában az lenne."
Mert az nem gyumolcs banan. En csak fozobanannak neveztem, de ok platano verde-nek (zold banannak) nevezik. Egyaltalan nem lesz edes, ha beerik, akkor sem. Itthon a Culinariaban lehet kapni. A sutesen kivul puret (fufu-t) is keszitenek belole. Gyakorlatilag izetlen, ezert laktato koret es megy mindenhez.
Neha a nem tul erett gyumolcs banant is kisutik zsiron vagy pl. rantottaba keverik (a menzan). Az elsot nagyon szerettem, de a masodik verziotol idegenkedtem: nekem egy tojasrantotta ne legyen edes!
rozsdafarku 2010.06.03. 05:01:40
Akkor szent a béke?Egyetértünk.
Üdv!
rozsdafarku 2010.06.03. 05:02:56
Attilajukkaja 2010.06.03. 11:07:29
Persze :o))))
Amugy szeretem kombinalni az edeset mas izekkel (foleg a csipossel!), de a rantottanal eleg sokkolo volt.
Attilajukkaja 2010.06.03. 11:13:52
Szerintem a congri "hiresebb", mint a moros y cristianos, es finomabb is.
Latom, ertesz a kubai konyhahoz. Nekem nagyon hianyzik a keseru narancs. Annal jobb paclevet nem lehet kesziteni. Foleg, ha krokodilhust keszitesz :o)))
Finom, feher husa van, de eleg ragos, ha nem puhitod meg elotte. Vannak is gondjaim emiatt nap mint nap itthon! He-he.
csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2010.06.04. 00:52:36
Ettünk krokodilt; nekem csalódás volt. Olyannak találtam, mint a pulykát: semleges, eléggé semmitmondó íz, s az állaga, mint a túlfőzött marhahús.
Attilajukkaja 2010.06.04. 10:29:09
Orulj neki, hogy "semleges" volt :o))) Miert, mit vartal?
Ha ugyesen pacoljak, fuszerezik, akkor finom,...akarcsak a teknos vagy a pulyka, valoban. A tulfozott allag pedig nem torvenyszeru.
Floridaban, Louisianaban is gyakran fogyasztjak gator (aligator) cimen.
Klassz, hogy ennyi mindent megkostoltatok Kubaban! Remelem, a languszta sem maradt ki.