No, ez is megvan. Méghozzá csodálatos időzítési véletlen, hogy gyakorlatilag egyszerre értük el a százat a lemilblogon és a négyszázat itt.

A múltkor (az évfordulós megemlékező posztban) nem sikerült elég statisztikát felvonultatnom (kaptam is többmillió szemrehányó és többszázezer fenyegető emailt miatta, mert az emberek egyszerűen IGÉNYLIK a számokat és a sorrendeket), ezért ma megpróbálom bepótolni. Tartsatok velünk a négyszázadik csurtusblog-poszt olvasásában.


Négyszáz poszt tizenöt hónap, vagyis 460 nap alatt. Ezek közül 26 vendégoldal színesítette a választékot és emelte az amúgy is eszméletlen színvonalat. Viki bácsi messze magasan vezeti a vendégbloggerek mezőnyét (15 poszt), utána Mentula következik, aki azt az elképesztő produkciót tudhatja a magáénak, hogy három posztot írt és mindhárom Index-címlapos lett. Majd egyszer megkérdezzük tőle, hogyan csinálja, és erősen nézzük közben a szemét, nehogy füllentsen.

Error és A. Laci két-két alkalommal csillogtatta meg posztolói képességét, míg Diab és Zig Zag egyszer-egyszer (Apropó: Zig Zag moldovai beszámolójának második részére 2007. decembere óta várunk; nem vagyunk türelmetlenek, hiszen mi Error posztolási sebességén szocializálódtunk, csak megemlítjük.)

 Lássuk most a dolgok sava-borsát, a kommenteket.

A poszt elkészítésének pillanatáig (2008. szeptember 11., csütörtök, nyári - és közép-európai - időszámítás szerint 22:14:19-ig) 4.849 hozzászólás született. A bloggazdák (Csuri, csurtus, illetve tiboru) produkcióit most nem értékeljük, csak az olvasókét:

Hátkérem…

A sorrend (amely az élen hihetetlenül szorosan alakult) a következőképpen néz ki (zárójelben a 350. poszt idején, azaz március legvégén megállapított helyezés és kommentszám):

1.) Error: 572 (II. – 459). Látható, hogy Error nem elégedett meg a tavaszi ezüsttel és egy erős hajrával átvette a vezetést. És most nem fogunk poénkodni
azon, hogy a kolléganő a teljes blog.hu nagy versenyében is igen előkelő helyen végzett a maga több százezer vagy mennyi hozzászólásával a több ezer blogban, amelyet megtisztelt jelenlétével. Köszönjük, Error, hogy a Subba mellett időt szakítasz ránk is! (_most gonosz volt, de nem bírta kihagyni_)

2.) Bányapeat: 563 (I. – 507). Peat főleg az utóbbi hetekben esett vissza; csak remélni tudjuk, hogy csupa kellemes elfoglaltság miatt hanyagolt bennünket és a kommentezést.

3.) Mentula: 234 (III. – 166). A bronzérem továbbra is ott csillog Mentula nyakában, és az is látható, hogy a dobogó magasabb fokához igencsak bele kell erősítenie.

4.) Tistedur: 182 (IV. – 134). Tist is az utóbbi időben maradt távol a hozzászólásoktól; mi speciel nagyon drukkolunk neki, nehogy Mentula úgy érezze: bérelt helye van a bronzlépcsőn.

5.) Cromwell: 172 (V. – 93). Annó még Dani Csabaként harcolta ki magának az ötödik helyet, amit most is kemény kézzel tart; Tistedur szerintem érzi tarkóján cromwell forró leheletét.

6.) Zig Zag: 139 (VI. – 91). Szerintünk ő lesz a meglepetésember az elkövetkezendő ötven poszt alatt; érezzük benne a lendületet, az akarást, a  kemény és következetes munkát. Igen, Zig Zag a jövő embere…

7.) Aran-ka: 96 (VII. – 80). Az utóbbi két hónapban alig láttuk és alig olvastuk; a múltkori hetedik helyét őrzi ugyan, de én nem bíznám el magam a helyében.

8.) Ildikó néni: 94 (VIII. – 74). Ildikó néni ugyancsak visszavett egy kicsit a lendületből az utóbbi két hónapban, de bízunk abban, hogy egy kis pihenés után ismét belecsap a lecsóba!

9.) Viki bácsi: 87 (X. – 38). Viki bácsi a legdinamikusabban, legfiatalosabban feltörekvő kommentezőnk; érzem, hogy az ötszázadik posztnál dobogóközeli lesz, ha lendületét megőrzi – amit szívből kívánunk neki!

10.) Spájdernecc: 76 (–). Dinamikusan feltörekvő versenyző, neki is szurkolunk, noha megmagyarázhatatlan eltűnései, majd ismételt felbukkanásai nehezen kiszámíthatóvá teszik.

+ 1.) A. Laci: 66 (IX. – 51). Nem bírom ki és személyes megszólítást eszközlök: Te Laci! Hát mégis hogy képzeled, hogy hat hónap alatt összesen tizenöt hozzászólást produkálsz?! Kapjál már a buci fejedhez…

És gyorsan megemlékezünk két, visznylag új olvasónkról, akik – úgy tűnik – lassan felzárkóznak a régiekhez: gargoyle 30-at, ekkerjoz már 24-et kommentelt minálunk. Számítunk rájuk a jövőben is!

 

És persze rengeteg olyan kommentező van, akik egy-két-öt hozzászólást produkáltak, főleg az Index-címlapos posztokban. Őket is bátorítjuk, hogy tessék továbblapozni és akár utólag is elmondani a véleményt, kiegészíteni a törzsanyagot, helyesbíteni vagy kijavítani a posztírók esetleges tévedését (ha ez egyáltalán ép ésszel elképzelhető).

Ennyit a kommentekről.

A 400 posztból eddig 41 volt nyitóoldalas az Indexen, ami nem rossz teljesítmény, főleg akkor, ha elmondjuk, hogy a már említett háromszoros Mentula mellett Viki bácsi is kint volt kétszer!

A témákkal kapcsolatosan: továbbra is az utazás, illetve a gasztronómia uralják a terepet, és egész szépen produkál lokálpatróta belsorozatunk, a híres temesváriak. Külön öröm számunkra, hogy a nyitóoldalnak köszönhetően ezrek olvashatták posztjainkat például Ajtony vezérről, Drakuláról, Jávor Pálról, Csekonics Józsefről, Gheorghe Funárról, és a többiekről, de hasonló olvasottságot produkált a midus balsamas, a bukaresti Köztársaság Háza és jó pár izraeli posztunk is.

 Apropó, Izrael. Ez volt az a téma, aminek kifejtése során kénytelenek voltunk moderálni, mert – máskülönben előre láthatóan – bizony ide is begyűrűztek a gyűlölködők. Nem akarok rájuk szót vesztegetni, ezért csak annyit: lesznek még izraeli élményeinkről posztok, akárcsak erdélyi, párizsi és más utazásainkról is. Adunk majd életvezetési tanácsokat, újabb nemzeti italokat fogunk feltérképezni és a hasznos holmik sorozat is gyarapodni fog.

Napi látogatószámunk a nyári hónapokban visszaesett; júniusig 400 körül volt (800-900 oldalletöltéssel), június és augusztus között 250 (500-600) körül mozgott, míg most, szeptemberben ismét elkezdett felfelé kúszni. Nem mintha erre hajtanánk – ha egy-egy posztot tízen-tizenöten megdícsérnek a két-háromszáz olvasóból, és ha egy-egy poszt három-öt újabb törzsolvasót hoz, esetleg kisebb értékű ajándéktárgyak sokaságát találjuk reggelente a küszöbünkön, nekünk az már sikerélmény.

A Google Analytics-et csak a tavaly novemberben installáltuk, tehát a most következő
statisztikák 2007. november 19. és 2008. szeptember 11. közöttre értendőek. A zászlós számlálót pedig csak idén márciusban telepítettük, úgyhogy az ott látható számok se zavarjanak meg senkit.

A fenti időszakban tehát (vagyis tavaly november 19. és most szeptember 11. között) 64.231 egyéni, jól elkülöníthető látogatónk volt, akik 93.891-szer léptek be hozzánk és összesen 185.789 oldalletöltést produkáltak. Egy alkalommal átlagban 4 perc 17 másodpercet töltöttek a csurtusblogon.

Az országok szerinti rangsor:

1.) Magyarország (80.714 látogatás)
2.) Románia (3.795 látogatás)
3.) Egyesült Királyság (1.435 látogatás)
4.) Németország (1.268 látogatás)
5.) Egyesült Államok (896 látogatás)
6.) Izrael (856 látogatás)
7.) Szlovákia (683 látogatás)
8.) Kanada (368 látogatás)
9.) Franciaország (342 látogatás)
10.) ĺrország (309 látogatás)

Összesen 94 országból volt látogatónk a fennállásunk alatt, többek között olyan egzotikus és sosemlátott helyekről, mint Trinidad és Tobago, Mozambik vagy az Európai Unió központi Internet-szolgáltatója (ez utóbbit is külön országnak érzékeli egynémely program).

Az eddigi legtöbbször letöltött posztok rangsora:

1.) Románia – közlekedési tanácsok 1.0 (7.943 letöltés)
2.) A svájci bicska (7.752 letöltés)
3.) A Zippo (7.623 letöltés)
4.) Vendégoldal – Mentula 2.0 halhatározója (5.321 letöltés)
5.) Vajdahunyad vára 1.0 (4.956 letöltés)
6.) Mini Izrael (4.362 letöltés)
7.) Vajdahunyad vára 2.0 (4.351 letöltés)
8.) Izrael – állami szimbólumok (4.223 letöltés)
9.) Izrael – humusz, pita, sali (4.213 letöltés)
10.) A pastis (4.003 letöltés)

A GA rengeteg érdekességre képes még, de mostanra nagyon elfáradtam, bocs, nincs energiám tovább böngészni a statisztikákat.

Minden számnál és kimutatásnál többet jelent nekünk, hogy a blog segítségével sikerült olyan embereket megismernünk, akiknek örülünk, akikkel szívesen levelezünk, s alkalomadtán akikkel szívesen megiszunk egy-két pohár italt.

Úgyhogy mindenkinek, aki az Internetet állítólagos elidegenítő hatása miatt fikázza, innen üzenjük, hogy téved.

Pedig amikor Té elkezdett netezni úgy tíz évvel ezelőtt, abban reménykedett, hogy előbb-utóbb sikerül minden élő emberi kapcsolatát leépítenie, és maradnak a vegytiszta, rizikómentes virtuális kontaktok. Ehhez képest most kábé négyszer annyi valós ismerőse van, mint 1998-ban. Hát lehet ezt ép idegekkel bírni?!

Tudjuk, hogy unalmas, de akkor is ezzel kell zárnunk: maradjatok velünk!

csurtusék

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2008.09.12. 10:30:17

Hurrá és gratula. ZZ, egy nem (csak) internetes ismerős :)

ErrorFlynn 2008.09.12. 10:51:45

lassan az lesz az arány, hogy mellettetek időnként szakítok egy kis időt a subbára is.
hízhat a májatok.

mentula 2008.09.12. 12:09:04

éljen, éljen és hurrá!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.12. 15:07:56

Gratula és ö e ódottá:)

Azt pedig visszautasítom, hogy hanyagollak benneteket:) Mindig olvasom a posztokat, csak a kommentekre nem jut időm:P

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megjegyezzem, az a 9 különbség Error javára édes kevés. Azért is hagytam kicsit feljönni, hogy megint élvezetes legyen a verseny:P

ErrorFlynn 2008.09.12. 17:23:40

mozsmá vakarózhatol, kisbarátom, le vagy hajrázva csúnyán, és ez a tényállás.

cromwell2.0 2008.09.12. 17:29:52

Ez már igen! Gratulálok! Úgy néz ki, összekovácsoltatok egy közösséget. Úgy kell nektek!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2008.09.12. 18:37:54

csatlakozom az előttem szólókhoz!! Gratula!

VIKI BACSI 2008.09.13. 08:57:01

Gratulalok ! Remelem sikerul megtartani a helyezesemet a vendeg posztoknal, es szerenyen hozza jarulni a blog tovabbi szerintem , hallatlan sikerehez.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.09.13. 11:26:48

Bogyókám, erre majd ma face to face visszatérük:P

gargoyle 2008.09.14. 14:40:42

gracca (: igyekszem megfeleloen grafoman lenni de en utazos blogon inkabb csak olvasok, koruton kivulre ritkan megyek .))))

tiborenko 2008.09.15. 02:49:06

Csak igy tovab!

spájdernecc 2008.09.15. 08:23:36

sosem tűnök el:)
ne is reménykedj!

A.Laci 2008.09.15. 10:13:38

Riszpekt!
Tudnotok kell, hogy azért a posztokat lelkiismeretesen olvasom, sajnos a kommentekre már nem mindig jut idő.
De azért a megrovást tudomásul vettem...
(Lesütött szemmel és vállvonogatva malmozik)

e1 · http://beszoltam.hu 2008.10.06. 02:11:15

Én meg akárhányszor betolom ide a képem, mindig itt van egy szolgálati közelmény, csak éppen más számmal. :D
süti beállítások módosítása